Belvárosi pezsgés: íme Budapest egyik leghangulatosabb terasza

Megújult külsővel és kínálattal nyitotta meg kapuit az Alice Terrace x Veuve Clicquot Garden. Ha valami rózsaszínt vagy narancssárgát látsz az Andrássy úton sétálva, akkor már nincs messze az Alice Terrace bejárata. Igazi felfrissülést és kikapcsolódást nyújt a feltűnő és fiatalos dekorációt kapott Alice Terrace, mely nem csak a turisták kedvenc helye lehet, de munka után is érdemes lehet betérni egy-egy finom pohár pezsgőre.

A vendégek kedvence

Az Andrássy úton végig haladva számtalan nagypolgári villával és lenyűgöző épülettel találkozhatunk. Nem kivétel ezek alól a Hősök terétől nem messze helyet foglaló Alice Hotel sem. A hotel mára azonban nem csak egyike a fővárosunk múltját idéző különleges épületeknek, hanem egyedülálló szolgáltatásaival és gasztronómiai kínálatával a vendégek kedvence is. Az Alice Hotel által nyújtott élményeket nem csak a szállóvendégek élhetik át! A hotel megújult külső tere, az Alice Terrace x Veuve Clicquot Garden a városi felfedezőket is várja.

alice hotel terasz budapest andrássy út hősök tere

Az étlapon helyet kapnak frissítő blowlok és saláták, melyek egy sétálással vagy munkával töltött nap után könnyű ebédként szolgálnak, ami a nyári nagy melegben különösképp jóleső. Ezek mellett egy finom hamburgert vagy szendvicset is elfogyaszthatnak a vendégek, de a csipegetni valók és a desszertek sem maradnak ki a kínálatból. Az itallapon különleges koktélok, széles borválaszték, valamint Veuve Clicquot champagneválogatás is megtalálható, így egészen biztosan mindenki megtalálja a kedvére való frissítőt.

A pezsgő szerelmeseinek

A kínálat mellett a helyszín rózsaszín és narancssárga virág dekorációval igazi nyári hangulatot idéz. Az Alice Terrace igazi különlegességekkel is szolgál: a Veuve Clicquot-val kötött együttműködésnek hála igazán elegáns és egyedülálló élményt ajándékoz a látogatóknak. Melynek köszönhetően a Magyarországon elérhető szinte teljes kínálatból válogathatnak a champagne kedvelői.

Pezsgőkészítés

Az 1772-ben Reims-ben megalakult Clicquot-ház élére 1805-ben, az azóta is a pezsgő nagyasszonyaként emlegetett Madame Clicquot került, kinek nevéhez számos, a pezsgőkészítéshez köthető újítás köthető. Ezt a tradíciót és az újítási vágyat továbbra is képviseli a Vevuce Clicquot-ház.

A szortimentben például helyet kapott az a Rich is, amely elsőként a világon azért készült, hogy extravagáns módon jégre szervírozzák és a legkülönbözőbb kiegészítőkkel gazdagítsák, így a vendégek az ízlésüknek leginkább megfelelő frissítő nyári koktélt kaphatják eredményül. Az Alice Terrace-on a vendégek az ’Uzsi&Bubi’ jegyében 3 féle páros ajánlatából is választhatnak, melyeken a finom falatok mellé egy-egy pohár Veuve Clicquot pezsgőt is elfogyaszthatnak.

A hotelt és a teraszt körülölelő budapesti nagypolgári életérzés nem véletlen, a ház múltjából merítkezik. A hotelnek otthont adó villát 1870-ben építettek és az egykori tulajdonos feleségéről Alice-ról kapta a nevét.

alice terasz italok pezsgő veuve cliquot

Fényűző találkozók helyszíne

A Kallina Mór által tervezett épületet 1894-ben Weiss Manfréd báró és felesége Weiss Alice vásárolták meg és egyhamar a nagypolgári réteg egyik kedvelt találkozóhelyévé varázsolták. A villa a fényűző találkozók mellett, az esték lecsendesedése után újra a családi otthon színterévé változott. Maga a szálloda a nevét is Alice-ről kapta, aki férjét mindenben támogatva, szeretetben nevelte gyermekeiket, és élete végéig ebben a villában lakott. A hangulatos események egykori helyszíne és a Weiss család egykori otthona, 2020-ban kétévi felújítás után nyitotta meg kapuit a szállodavendégek előtt.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak