Utazás

A rejtélyes hely, ahol 16 ezer ember eltűnt: meghökkentő az alaszkai háromszög története

Az alaszkai háromszög létezik, és a mögötte álló rejtély rendkívül érdekes. Olyannyira, hogy a Travel Channel még tévésorozatot is készített belőle, ahol „szakértők és szemtanúk megpróbálják feltárni az alaszkai háromszög titkait.

Hogyan kezdődött az egész?

Az alaszkai háromszög körülötti rejtélyek 1972-ben kezdődtek, amikor egy magángép - amelyen Hale Boggs, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője utazott -, valahol Juneau és Anchorage között eltűnt a levegőben. Ezt az ország egyik legnagyobb kutató-mentő küldetése követte. Több mint egy hónapon keresztül 50 polgári repülőgép és 40 katonai jármű fürkészte a hatalmas területet (amely körülbelül akkora, mint Magyarország). Soha nem találták meg Boggsnak, a legénységének vagy a repülőgépének a nyomát.

A történet folytatódik a galériában:

A hatalmas vadon erre adhat némi magyarázatot Az alaszkai háromszög határai összekötik Anchorage-ot és Juneaut délen Utqiagvikkal (korábban Barrow) az állam északi partja mentén. Alaszka nagy részéhez hasonlóan a háromszög Észak-Amerika legzordabb vadonjait tartalmazza. Ezt hihetetlenül hatalmas kiterjedésű sűrű boreális erdők, sziklás hegycsúcsok, alpesi tavak és vadonok alkotják. Ezen a veszélyes terepen sajnos előfordulhat, hogy emberek eltűnnek, sokkal inkább meglepő az eltűntek száma, akiket csak nagyon ritkán találnak meg.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: themanual.com

Oldalak

Utazás
Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.