A szellemfalu, ami csak tízévente látszik - Íme, az olasz Atlantisz!

Olaszország Atlantisza - így is nevezik a Fabricche di Careggine névre hallgató szellemfalvat, ami csak egy évtizedenként mutatja meg magát a kíváncsi utazóknak. Története regényes és fordulatokkal teli: most megosztjuk veletek a részleteket!

Egy falu halála

A félelmetes, ugyanakkor különleges látványt nyújtó település története az 1300-as években kezdődött, amikor a brescai kovácsok megérkeztek a területre. Az 1800-as évekre az egykor virágzó közösség azonban szegénységbe és nyomorba süppedt, ám a 20. században a márványbányáknak köszönhetően újra fellendült: a bányák mellett az Edron-folyón vízerőművet építettek, majd egy 92 méter magas, 32 ezer köbméter víz megtartására képes gátat is felhúztak, hogy segítse az erőművek működését. Ennek sajnos ára volt, mégpedig a völgy, és azzal együtt a Fabricche di Careggine elöntése. Bár abban az időben 146 lakos élt ott, mindannyiuknak el kellett hagyni otthonukat.

A gát

Ebben a mély völgyben fekszik

Fotók: turismo.intoscana.it, turistipercaso.it 

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Az Oroszlán fokozottan figyeljen oda az egészségére. Napi horoszkóp!
Sztárok
A Bad Boys univerzum gyakorlatilag neki köszönheti a legkultikusabb jelenetét, amikor Will Smith és Martin Lawrence rommá szívatja az ajtóban állva.