A 3 legszebb sziget, amiről mindenki álmodik

„Még a legkisebb kútnak is megvan az a haszna, hogy ha belenézünk, észrevesszük, hogy a föld nem kontinens, hanem sziget.” (Henry David Thoreau)

Legyen szó nászútról, Valentin napi meglepetésről, vagy újrakezdésről, esetleg csajos kirándulásról, ha egy szigetet választunk úti célunknak, egészen biztos, hogy nem fogjuk megbánni. A vízzel körbezárt szárazföld egészen más világ. Sokkal nyugodtabb, lenyűgözőbb. Mintha bármit megtehetnél, amit addig nem mertél, vagy tiltott volt. A szigeteken senki nem kéri rajtad számon, miért nem vagy kisminkelve, miért nem tökéletes a hajad, vagy miért vagy már megint ugyanabban a ruhában. Hiszen ott csak a nyugalom, a tenger vagy az óceán, a nap, koktélok és ti számítotok.

Ez a motívum annyi mindenkit megihletett már. Gondoljatok csak vissza az 1980-as A kék lagúna című amerikai kalandfilmre, amelyben Brooke Shields és Shristopher Atkins tárták elénk mennyire gyönyörű lehet az élet a civilizációtól távol. Hogy az igazi szerelem megélése egy ilyen helyen mennyivel másabb, mint külvilágban. (A film akkora sikert aratott, hogy 1991-ben Milla Jovovich-al a főszerepben megrendezték a folytatását, Visszatérés a kék lagúnába címmel.) De a téma kapcsán megemlíthetném Daniel Defoe Robinson Crusoe-ját, vagy Shakespeare A vihar című drámáját is.
Ahogyan a filmekben és a könyvekben, az életben is lehetőségünk van elvonulni egy kicsit a mindennapok forgatagából. Lássuk, milyen variációk vannak erre a témára:

Seychelle-szigetek:
A világ talán egyik leggyönyörűbb helye inkább a nászutasoknak és a szerelmeseknek ajánlott, akik szeretnék kihasználni az együttlétet, és nem vágynak bulizásra, csak az édeskettesben eltöltött időre. Az Afrika keleti partjától 1500 kilométerre, az Indiai-óceánba elhelyezkedő szigetcsoport összesen 155 szigetből áll. A legtöbb sziget korallzátonyokon fekszik, míg a három legfőbb sziget (Mahé, Praslin és La Digue) gránitsziklákon. A fehérhomokos tengerpart, az egzotikus gyümölcsök és virágok, a lenyűgöző élőlényvilág, és a barátságos helyiek tökéletes időtöltést tudnak biztosítani. A tengerpart közelében az átlaghőmérséklet körülbelül 21-32 ºC, a víz nagyjából 23-28 fokos. A repülőjegy és a bungalók megrendelése viszont nem olcsó mulatság.     

 

Bahamák:
Ha bulizásra vagyunk, akkor a Bahama szigeteket leginkább decembertől májusig érdemes meglátogatnunk, ott ekkor van az úgynevezett főszezon, ilyenkor érkezik oda a legtöbb turista. Leghíresebb strandja a Cable Beach, ahol az egzotikus gyümölcsökre és a napozásra fordítják a helyiek a legnagyobb hangsúlyt. Ezen kívül rengeteg kaszinó, étterem, kávézó és pub várja a szórakozni vágyókat. Fontos azonban tudni, hogy ha ki szeretnénk ezeket a programokat is  használni, figyelmesen pakoljunk be a bőröndünkbe. Az úgynevezett dress-controll érvényben van, az éttermekbe csak öltönybe és elegáns ruhába lehet belépni. A pénztárcánk méretét figyelembe véve választhatjuk az odarepülést, de a hajókázást is.

Kanári-szigetek:
Az Atlanti-óciánba kialakult Spanyol szigetek vulkanikus kőzetekből állnak, mindegyik közepén 1-1 vulkánnal. A szigetcsoportot összesen 7 hét sziget alkotja: La Palma, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, Hierro és Gomera. A július és az augusztus a két legmelegebb hónap ezen a helyen, így akkorra érdemes a szállást lefoglalni. A helyi, mintegy 1,6 millió lakos nagyon kedves a turistákhoz, és az se jelent nekik problémát, ha nem spanyolul, hanem angolul, vagy németül szólalunk meg. A „Kanárin” minden van, ami egy oda látogatót érdekelhet: mesés tengerpart, nudista strandok, történelmi látványosságok, sportrendezvények, és művészeti kiállítások.
 

Ha már beleszürkültetek a hétköznapokba, vár titeket egy teljesen más világ. Ha egyszer kipróbáljátok, többet nem akartok majd lemondani az élményről!

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!