TOP 8 kihagyhatatlan látványosság a horror szerelmeseinek

A pillecukros romantika helyett a véres borzalmak kellenek? Te akartad!

A LaLaurie-ház, New Orleans, USA

A Royal Street 1140. szám alatti házról, ahol Madame Delphine LaLaurie élt a családjával az 1830-as években. Az elit társaság kiemelkedő tagjai voltak, akik színesbőrű rabszolgákat tartottak. Madame Delphine legfőbb hobbija pedig nem más volt, mint a rabszolgák kínzása és vérük megcsapolása, mert szentül hitte, hogy etztől örökké szép és fiatal maradhat. Tetteire csak akkor derült fény amikor tűz ütött ki a házban. A padlástérben láncra vert, megkínzott, megcsonkított és holt rabszolgákat találtak. Az áldozatok száma legalább százra rúgott. A házaspár villámgyorsan elinalt aznap éjszaka, állítólag Párizsba. A ház azóta több kézen is megfordult és minden tulaj árnyalakokról, halálhörgésről, sírásról és sikolyokról számolt be. 10 éve Nicholas Cage vette meg az épületet, de még ő sem mert ott éjszakázni.

Amityville-ház, Long Island, USA

Amityville-i horror? Megvan? Bizony, a film igaz történet alapján készült. Ronald DeFeo feleségével és öt gyermekével költözött be az Oceans Avenue 112. szám alá. Aztán az ifjabb Ronald DeFeo egy éjszaka lemészárolta az egész családját. Hatszoros életfogytiglanra ítélték, bár a pszichiáterek szerint nem volt észnél, mikor a gyilkosságot elkövette. Egyesek szerint a drogok miatt, mások szellemek számlájára írták az esetet. 2 évvel később a Lutz család költözött a házba, de nem érezték jól magukat. A falakból sötétszínű massza ömlött, a tárgyak maguktól mozogtak, a szobákból förtelmes bűz áradt. Közben a családfő kezdett egyre agresszívabb lenni. Papot hívtak, hogy áldja meg a házat, de az atyát egy démoni hang a távozásra szólította. A pap rosszul lett és elinalt, de a család is lelécelt.

Kínzási Múzeum – Amsterdam, Hollandia

Kicsi, ellenben annál nyomasztóbb múzeum. Az apró, gyér világítású szobák több mint 100 középkori kínzóeszközt mutatnak be: fejösszenyomás, spanyolcsizma, vasszűz, guillotine, júdásszék. A legtöbb tárgy eredeti, néhányat viszont a középkori festmények alapján kellett rekonstruálni. Alig fogod várni, hogy kimenekülj a napfényre.

A Halál Múzeuma - Hollywood, Kalifornia

A múzeumot JD Healy és Cathee Schultz alapította, hogy az emberek megismerkedhessenek a halállal. Olyan kincsek vannak itt, mint sorozatgyilkosok műalkotásai, fotók a Charles Manson és a Fekete Dália gyilkossági helyszíneiről, a híres párizsi Kékszakállúnak guillotine-al levágott feje. Továbbá hullazsák- és koporsógyűjtemény, mindenféle temetkezési és boncolási szerszám, kivégzőeszközök másolatai, kitömött állatok és nagyjából minden, aminek köze lehet a halálhoz.

Lapozz, ha mersz!

Fotó: ghostcitytours.com, marketwatch.com, travelandleisure.com, gothic.net

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.

Szólj hozzá Te is!