Las Vegas a kaszinókon túl: 6 látnivaló a világ legfényesebb városában

Tele titkokkal és érdekességekkel.

Bakancslistás hely

Tudod-e, hogy miért Las Vegas-t nevezik a legfényesebb városnak? Ha nem, akkor most eláruljuk: azért, mert a világ legnagyobb szórakoztatóközpontja és környéke az űrből nézve a bolygónk legfényesebbje, ami mindig ki van világítva. Nem is csoda hát, hogy sokak bakancslistáján szerepel a világ elsőszámú sivatagi vidámparkja, amiről kevesen tudják: jóval több mint egy kaszinófellegvár. De még mennyire!

A híres sugárút

Naná, hogy a legtöbben a Las Vegas Strip miatt utaznak Nevada legnépesebb városába: ez a sugárút ad otthont ugyanis a kaszinóknak, itt tornyosulnak a felhőkarcoló méretű luxushotelek és plázák, éjszakánként pedig színes neonfényben úszik az elejétől a végéig. Méterenként ütközhetsz valamilyen látványosságba, folyamatosak a koncertek és performanszok, sőt, az sem kirívó, ha séta közben félmeztelen go-go táncosok ugranak a nyakadba.

Párizstól Velencéig 10 perc alatt

Ha jártál már Velencében, meg leszel döbbenve, milyen precizitással másolták le az olasz város minden részletét a Venetian Hotelben, a Sóhajok hídjával, kék égbolttal, kanálisokkal és gondolákkal együtt, amelyekkel bejárhatod az óriási komplexumot. Innen nem messze található a Bellagio, ahol egy mesebeli tündér kertjébe csöppenhetsz: a gyönyörű virágok, sövények és vízesések tarkította botanikus kert mellett a gigahotel előtt kialakított szökőkút koronázza meg a látványosságot, ami esténként káprázatos fény- és víziműsorral szórakoztat. Velencétől alig 10 percnyire Párizsba érkezhetsz, amelynek egyik központi épülete az Eiffel-torony tökéletes mása. A Paris Las Vegas csúcsáról, 46 emelet magasan fantasztikus 360 fokos panoráma tárul eléd, míg a hotel aljában a párizsi operaház pontos mását találod.

További látnivalókért lapozz!

Fotók: instagram.com/anjeyevsky, instagram.com/visualsofmrityunjay, instagram.com/migs.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!