5 meseszép látnivaló a Balatonnál, amit nem érdemes kihagynod

Ha nyár, akkor nagyon sokunk elsődleges célpontja a Balaton. Ha azonban nem egész nap csak a strandon szeretnénk pihenni, akkor érdemes megcsodálni a környék látnivalóit is, ugyanis bőven találhatunk olyan helyeket, amelyet kár lenne kihagyni.

Barátlakások

A Tihanyi-félszigeten találhatóak a barátlakások, de remetetelepként is ismerik ezeket az üregeket. Főként a 11-12. században voltak lakottak a keleti vallású szerzetesek által. Sok lakhely elpusztult, de a megmaradt részeket mára már felújították, így érdemes egy kirándulást tennünk ide.

Tapolcai-tavasbarlang

Aki szereti a kihívásokat is a kirándulások során, annak mindenképp ajánlott a Tapolcai-tavasbarlang meglátogatása. Már csak azért sem érdemes kihagynunk, mivel a tavalyi évben felújították, így sokkal szebb fényekkel és látvánnyal várja a látogatókat. Egy hűvösebb vagy esősebb napra kitűnő választás lehet körbecsónakázni a barlangot, és a hihetetlen tiszta karsztvizet is megcsodálni.

Tihanyi apátság

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Szinte minden balatoni kirándulás kötelező része az Apátság megtekintése. Ha szeretjük a kulturális kikapcsolódásokat, akkor semmiképp sem érdemes kihagynunk a megtekintését. Érdemes próbálkoznunk az alapító levél olvasgatásával, ráadásul a termekben sétálva csodálatos kilátás nyílik a Balatonra is. Az altemplomban járva pedig nem csak a román kori építészet jellegzetességeit csodálhatjuk meg, hanem érdemes megállnunk I. András király sírjánál is.

Oldalak

Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.