Utazás

5 különleges kávézó Budapesten, amit imádni fogsz

A kávézás kultúrája évszázadok óta része a mindennapoknak, de nagyon nem mindegy, hogy milyen környezetben fogyasztod el. Tapasztalat, hogy még a világ legjobb kávéját is el lehet rontani egy nem megfelelő atmoszférával. Az alábbi 5 kávézót viszont garantáltan imádni fogod.

Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Hosszabb szünet után újra megnyílt a Hercegprímás utcában a Café Liszt. A zenész legendák, mint Sting, Lenny Kravitz, Plácido Domingo kézjegyével ellátott utcafronti termekben a modern, európai gasztronómiai vonalat követő konyha már reggeltől várja a kikapcsolódni vágyókat. Az újranyitás alkalmából a Chez Dodo kézműves manufaktúra olyan macaronokat alkotott a Café Liszt számára, amelyeket maga Mozart, Maria Callas, B.B. King vagy Amy Winehouse inspirált. Mindehhez pedig a világ legfinomabb alapanyagait használták fel és szinte összefut a nyál a szánkban, ha csak rágondolunk az étcsokoládéból készült krémes pisztáciás Mozart-macaronra.

cafe liszt budapest

Egy csipetnyi luxus: New York Café

Az immár több, mint 120 éves patinás New York Kávéház, több mint egy szimpla kávézó. Irodalmi és művészeti örökségünk része lett, a turisták egyik kedvenc helye és a gasztronómia fellegvára. Sőt, nem csak Magyarország, nem csak Európa, de a világ legszebb kávéházának is megválasztották 2019-ben. Ha visszamennél kicsit az időben és elmerülnél a hamisítatlan 19. századi élményben, térj be a ragyogó arannyal és márvánnyal borított, fenséges környezetbe, ahol egyébként maga a kávé is isteni finom.

A lista folytatódik a következő oldalon

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Összesen 16 pálinkaház nevezett 103 tétellel - máris mutatjuk, mely pálinka lett idén az ország legjobbja.
Egészség
Egy új kutatás igyekezett megválaszolni a kérdést, ami voltaképpen az ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget.
Fashion&Beauty
A télnek van az a bosszantó hátránya, hogy ilyenkor sokkal szárazabb a bőrünk, és az ajkaink is könnyebben kicserepesednek.