10 durva zsebtolvaj trükk, aminek te is bedőlsz

Ezekre mindig figyelj oda.

1. A klasszikus - az utcai lökdösődés

Ez az egyik leggyakoribb módszer: egy zsebtolvaj "véletlenül" a kiszemelt áldozatnak esik, egy másik pedig mellettük óvatosan elhaladva megszerzi az áldozat pénztárcáját a táskájából, zsebéből. Néha két tolvaj úgy viselkedik, mintha nyilvánosan durva vitába keveredtek volna, hogy elvonják az áldozat figyelmét.

2. Fejhallgatós módszer

A fejhallgatót viselő emberek könnyű célpontot jelentenek, mivel sokkal kevesebb figyelmet szentelnek a külvilág felé. A legegyszerűbb ilyenkor az, ha a telefont szerzik meg: a tolvaj óvatosan kihúzza a fejhallgató vezetékét, és elcseni a mobilt a táskából. A zene szerelmesei először általában a fülest ellenőrzik. Aztán mire az ember rájön, hogy mi történt valójában a zsebelő már árkon bokron túl van. Ez a módszer különösen jól működik a metró bejáratánál - az emberek a pénzüket vagy a bérletüket keresik, nem törődve a környezetükkel.

3. Tömegközlekedési csalások

Ha a csúcsidőben te vagy az utolsó, aki bezsúfolódik az ajtók mellé a metróban tartsd szorosan magad előtt a cuccaidat. Van egyfajta zsebmetsző, aki pár másodpercre beugrik az álló metrókocsiba, majd az ajtók záródása előtt megragad valamit a közelállók kezéből és kiugrik az induló szerelvényből. Mielőtt az emberek észrevennék, hogy mi zajlik az ajtók bezáródnak a tolvajnak pedig bottal üthetik a nyomát.

4. Éttermi trükkök

Ha a kabátodat, táskádat leteszed egy székre, az szinte könyörög a tisztességtelen embereknek, hogy vigyék magukkal az értékeidet. Hiszen mindössze annyit kell tenniük, hogy valamilyen módszerrel elvonják a figyelmedet. Ez lehet például egy óriási vita a szomszéd asztalnál. Amíg te élvezed az élő show-t, a bűntársaik megkaparintják az őrizetlenül hagyott dolgokat. De ha nyilvános helyen a kabát akasztón hagyod a cuccod, akkor is nagyon könnyen hozzáférhet bárki. Csak úgy tesznek, mintha valamit keresnének a saját kabátjuk zsebében és máris a tiéddel térnek haza. Ha olyan emberek csoportját veszed észre, akik nyilvánvalóan összetartoznak, de hirtelen elszeparálódtak egymástól, külön ülnek és beszélnek a telefonon vagy más elfoglaltságot keresnek, biztos lehetsz benne, hogy áldozatot próbálnak találni maguknak.

Cikkünk folytatódik, kattints a következő oldalra!

Fotók:123rf.com

Oldalak