Utazás

10 nap karantén, ha pozitív lesz a szúrópróba-teszted a reptéren

Ebben az országban jócskán bekeményítettek.

Karanténnal indulhat az utazás

Ugyan a legtöbb országban nemhogy szigorítottak a covid-intézkedéseken, de még enyhítettek is, ez az ország mégis úgy döntött, megelőzi a bajt.

Kanada repterein – Vancouver, Calgary, Montreal és Toronto – érkező utasokat a leszállás után szúrópróbaszerűen tesztelhetik Covidra. Amennyiben valakinek pozitív lesz a tesztje, tíz napos kötelező szállodai karanténnal számolhat – számolt be cikkében a Roadster.

Kanadában igencsak szigorúan veszik az oltásokra vonatkozó szabályokat is. Csak úgy léphetsz be Kanada területére, ha az összes szükséges oltással rendelkezel, illetve a papírok kitöltése után e-mailben értesítik azokat az utasokat, akiknek kötelező tesztelésen kell átesniük, ha be akarnak lépni az országba.

Fair ajánlat

Ha valaki pozitív lesz, 10 napra karanténba kell vonulnia, ezt azonban az ország állja és egy szállodai szobában, napi háromszori étkezéssel szállásolják el.

A légitársaságokat képviselő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) élesen bírálta a lépést, mondván: „Miközben világszerte a kormányok enyhítik a korlátozásokat, a kanadai közben visszaállítja azokat” – írja a lap.

Kedden lezárják Veszprém belvárosának egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.
Sztárok
Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...
Sztárok
Akár akarjuk, akár nem, az idő múlása bizony mindannyiunkon nyomot hagy, mégsem öregszünk egyformán – ez pedig a világsztárok esetében sincs másképp.