Szívszorító történetet osztott meg Ukrajnából Vujity Tvrtko: „A történelem – három évtizeddel később – megismételte önmagát”

Vujity Tvrtko rendszeresen posztol az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. Nemrég részt vett egy rendezvényen Beregszászon, ahol egy igazán különleges személlyel találkozott, a történetet pedig a közösségi oldalán is megosztotta.

Rengeteg borzalmat látott

Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíjas horvát származású magyar újságíró és riporter rengeteg helyen megfordult a világban, utazásai végett pedig számos – olykor megrázó – történetet mutatott már be. Tudósított a jugoszláv polgárháborúról, részt vett a világ utolsó második világháborús hadifoglyának felkutatásában és hazakísérésében, valamint bejutott Észak-Koreába is; forgatott Csecsenföldön, Csernobilben, Ruandában, Haitin, a kambodzsai gyilkos mezőkön, illetve bemutatta a Sierra Leonéban tomboló tömeggyilkosságot. Tvrtko élete során megannyi alkalommal látta első kézből, milyen borzalmakat kell átélnie annak, aki egy háború sújtotta országban próbál túlélni – s most ugyanezt teszi a hetek óta zajló orosz ukrán háború kapcsán is. További részletek a galériában!

Vujity Tvrtko jelenleg a kárpátaljai Pulzus rádió egyik műsorvezetője, ahol anyanyelvi műsort készítenek a kárpátaljai magyaroknak. Mint azt Femcafe.hu is megírta, néhány nappal ezelőtti tudósításából például az is kiderült, hogy már Kárpátalján is elindult a katonák sorozása.
Kattints a további képekért!

13 évvel ezelőtt tragikus hírre ébredt az ország: 2009. február 8-án történt, hogy Marian Cozmát brutális kegyetlenséggel szíven szúrták, a válogatott kézilabdázó pedig belehalt sérüléseibe. Vujity Tvrtko most egy szívhez szóló posztban emlékezett meg a szörnyű napról,.

Leadfotó: Facebook/ Vujity Tvrtko

Oldalak