Sztárok

Kibékült egymással Vitray Tamás és Friderikusz Sándor - ezért volt sokáig viharos a kapcsolatuk

Friderikusz Sándor két héttel ezelőtt látta vendégül beszélgetős műsorában a 89 esztendős Vitray Tamást, aki az interjú végén azt is bejelentette: nem tervez többé megjelenni a nyilvánosság előtt. A magyar televíziózás két óriása remek beszélgetést hozott össze, de az alkalom azért is volt különleges, mert végre kiderült, milyen viszonyt ápolnak egymással jelenleg, és miért jellemezték kapcsolatukat hullámhegyek- és völgyek az elmúlt évtizedekben.

Nem kíván többé kamerák elé állni

Két héttel ezelőtt YouTube-on megtekinthető podcastsorozatában látta vendégül Friderikusz Sándor a 89 esztendősen is aktív életet élő, szellemileg tökéletesen friss Vitray Tamást. A Kossuth-díjas televíziós nem csupán pályáját elevenítette fel fiatalabb kollégája műsorában, de arról is szót ejtett, milyen körülmények között éli életét napjainkban. Vitray és felesége, Kállay Bori néhány éve váltak el egymástól, azután az idős híresség agglegényéletre rendezkedett be. Igyekszik tartalmasan tölteni a hétköznapjait: ma is rengeteget olvas, ugyanakkor, ha csak teheti, már nemigen mozdul ki otthonról. Három naponta eljár bevásárolni, és bár eleinte hajdani tanítványai, illetve gyermekei is felajánlották neki, hogy segítik mindennapi teendői elvégzésében, a közismert ex-tévés nem tartott igényt minderre, ugyanis - ahogy a műsorban kifejtette - teljesen önellátó.

A televíziós a műsor végén bejelentette, hogy - mivel belép 90. életévébe - többé nem szeretne kamerák elé állni. Hangsúlyozta: ez a saját döntése, nincs mögötte semmiféle különös megfontolás, egyszerűen csak úgy érzi - bár mentális állóképessége, szellemi frissessége többé-kevésbé a régi - túlságosan idős ahhoz, hogy továbbra is rendszeresen szerepeljen a nyilvánosság előtt.

Lapozz, máris folytatódik a cikk!

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
10 meglepő NASA találmányt mutatunk, ami mára a mindennapi életünk részévé vált.
Lifestyle
Önkielégítés megvonás két éven keresztül? Nos, nem pont erre az eredményre számítanánk.
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...