Sztárok

Teljesen elvonul a nyilvánosságtól a 89 éves Vitray Tamás - azt is elmondta, miért döntött így

A magyar televíziózás történetének kimagasló alakját Friderikusz Sándor látta vendégül podcastsorozatának legújabb epizódjában.

Ma is kiváló egészségnek örvend

Ma ünnepli 89. születésnapját Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró-riporter, a hazai televíziózás történetének egyik legnagyobb alakja. Csütörtökön Friderikusz Sándor YouTube-on látható podcastsorozatának legújabb, 28. adásában vendégeskedett, ahol kollégájával jelenlegi élethelyzetéről, pályájáról, a televíziózásról, a múltról beszélgettek. Vitray elárulta Friderikusznak, hogy a kilencvenhez közel is kifogástalan egészségnek örvend, de sokat is tesz jó kondíciójáért. Minden reggelt tornával indít, ami egyfajta "kötelező" program a számára, sokat szobabiciklizik, ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy megőrizze szellemi frissességét. Vitray ma is rengeteget olvas, ugyanakkor, ha csak teheti, már nemigen mozdul ki otthonról. Három naponta eljár bevásárolni, és bár eleinte hajdani tanítványai, illetve gyermekei is felajánlották neki, hogy segítik mindennapi teendői elvégzésében, a közismert ex-tévés nem tartott igényt minderre, ugyanis - ahogy a műsorban kifejtette - teljesen önellátó.

Az adásban Vitray sokat mesélt munkásságának legendás kezdeteiről is: 1958-ban indult televíziós pályafutása, amikor a szakma még gyerekcipőben járt Magyarországon. Akkoriban egy-egy sportközvetítés is teljesen másképp nézett ki, mint napjainkban (sokkal kevésbé volt látványos, dinamikus, drámai elemekkel tűzdelt), és sokkal nagyobb felelősség hárult a sportkommentátorokra, igaz, a mozgásterük is szélesebb volt, mint ma - fejtette ki a magyar televíziózás nagy öregje, aki azt sem rejtette véka alá, hogy a 2018-ban elhunyt rádiós sportkommentátort, Szepesi Györgyöt sokáig ellenfelének tekintette.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A ma már dj-ként tevékenykedő egykori modell egyetlen, ám annál meggyőzőbb fotóval érte el, hogy minden tekintet reá szegeződjön.
Fashion&Beauty
A 30 éves modell nemrég még arra panaszkodott, hogy felszaladt rá néhány plusz kiló, legfrissebb fotóján azonban nyoma sincs súlyfeleslegnek, épp ellenkezőleg: a híresség még sosem volt ennyire dögös...
Fashion&Beauty
A GLAMOUR Women of the Year díjátadó gálát idén is Lékai-Kiss Ramóna vezette, aki csodálatos ruhakölteményben tündökölt az eseményen. A műsorvezetőnőt arról kérdeztük, miért számít különlegesnek az...