Sztárok

73 évesen már felismerhetetlen a 60-as évek szexszimbóluma: így néz ki most Twiggy, az egykori sztármanöken

Twiggyt, azaz Lesley Hornbyt a 60-as években mindenki imádta és másolta: a kor legmenőbb manökenje volt akkor ő, akinek megjelenése átalakította az egész divatvilágot.

Megöregedett, de a mosolya a régi

Szinte nincs olyan ember, aki ne hallott volna már legalább egyszer Twiggy nevéről: ő volt az 1960-as évek sztármanökenje, aki divatba hozta a soványságot, valamint akinek megjelenése teljesen felforgatta és átalakította a divatvilágot. Twiggy Lesley Hornby néven látta meg a napvilágot 1949-ben: édesanyja pénztárosként dolgozott egy áruházban, apja pedig ács volt, így a család meglehetősen szűkös anyagi körülmények között élt. Ott spóroltak, ahol csak tudtak: Twiggy anyja megtanította őt és két nővérét varrni, így a lányok maguknak készíthették a ruháikat. Twiggy kezdetben egyik testvére fodrászszalonjában kezdett dolgozni, de tevékenykedett egy ideig bolti eladóként és nyomdai alkalmazottként is, mígnem 1966-ban felfedezték őt. Galériánkban mutatjuk, hogy fest most a 60-as évek legkeresettebb manökenje, aki idén szeptemberben már 74 éves lesz!

Mint már említettük, Lesleyt 1966-ban fedezték fel, ekkor kezdte használni gyermekkori becenevét, a Twiggyt. Ugyanebben az évben az év arca lett, frizuráját és egyedi sminkjét pedig ezrek kezdték másolni.
Kattints a további képekért!

Ma már biztosan te is elmennél az utcán Christina Ricci mellett, akit Wednesday karaktere tett világszerte ismertté az Addams Family-ből.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Lehet sokan örülnek neki, hogy hamarabb kopogtatott be a jó idő, de így az allergiások egy elég durva szezonra készülhetnek. Az sem kizárt, hogy sok új beteg fog megjelenni.
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...