Sztárok

Nem teljesülhetett Törőcsik Mari utolsó álma: erre vágyott a halála előtt a legjobban a legendás színésznő

Törőcsik Marit, a Nemzet Színészét, a magyar színjátszás felejthetetlen alakját egy ország imádta. A kétszeres Kossuth-díjas művész, aki tavaly óta nincs közöttünk, ma lenne 87 esztendős.

A magyar színházművészet pótolhatatlan egyénisége

Törőcsik Mari 1935. november 23-án látta meg a napvilágot a Heves megyei Pélyen, s már egészen fiatalon, nagyapja apró mozijában arról ábrándozott, hogy jön majd egy híres színész és felfedezi. Tehetsége hamar megmutatkozott, így nem volt kérdés, hogy jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol elsőéves hallgatóként megkapta Fábri Zoltán Körhinta című alkotásának főszerepét. Már az intézmény növendékeként is rengeteget dolgozott, hamarosan pedig az ország kedvence lett, a művészetét elismerő díjakat felsorolni pedig szinte lehetetlen. Az utánozhatatlan legenda tavaly áprilisban távozott az élők sorából, a halála miatt érzett fájdalom pedig azóta sem enyhül szerettei, pályatársai és rajongói szívében. Ráadásul úgy ment el, hogy két nagy álma sem teljesülhetett be…

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő páratlan életművet hagyott maga után, s noha a halálát megelőző években több alkalommal is kórházba került hosszabb-rövidebb időre, a színjátszás mindvégig különleges helyet foglalt el a szívében.
Kattints a további képekért!

Fiatalon remek kapcsolatot ápoltak egymással, a kilencvenes években azonban Pécsi Ildikó hozott egy váratlan döntést, mellyel a fáma szerint egy életre magára haragította Törőcsik Marit.

Leadfotó: MTVA/ Zih Zsolt

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Rengeteg lakberendezési tárgy közül választhatsz, hogy feldobd az otthonod, ezért fontos tudni, hogy mely stílusokat érdemes elkerülni.
Fashion&Beauty
Irina Shayk egy nagyon különleges összeállításban jelent meg a vörös szőnyegen a minap.
Egészség
Ez a szervünk az, ami felelős testünk méregtelenítéséért, így egészségünk érdekében jobban tesszük, ha nem mérgezzük szándékosan!