Sztárok

Nem teljesülhetett Törőcsik Mari utolsó álma: erre vágyott a halála előtt a legjobban a legendás színésznő

Törőcsik Marit, a Nemzet Színészét, a magyar színjátszás felejthetetlen alakját egy ország imádta. A kétszeres Kossuth-díjas művész, aki tavaly óta nincs közöttünk, ma lenne 87 esztendős.

A magyar színházművészet pótolhatatlan egyénisége

Törőcsik Mari 1935. november 23-án látta meg a napvilágot a Heves megyei Pélyen, s már egészen fiatalon, nagyapja apró mozijában arról ábrándozott, hogy jön majd egy híres színész és felfedezi. Tehetsége hamar megmutatkozott, így nem volt kérdés, hogy jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol elsőéves hallgatóként megkapta Fábri Zoltán Körhinta című alkotásának főszerepét. Már az intézmény növendékeként is rengeteget dolgozott, hamarosan pedig az ország kedvence lett, a művészetét elismerő díjakat felsorolni pedig szinte lehetetlen. Az utánozhatatlan legenda tavaly áprilisban távozott az élők sorából, a halála miatt érzett fájdalom pedig azóta sem enyhül szerettei, pályatársai és rajongói szívében. Ráadásul úgy ment el, hogy két nagy álma sem teljesülhetett be…

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő páratlan életművet hagyott maga után, s noha a halálát megelőző években több alkalommal is kórházba került hosszabb-rövidebb időre, a színjátszás mindvégig különleges helyet foglalt el a szívében.
Kattints a további képekért!

Fiatalon remek kapcsolatot ápoltak egymással, a kilencvenes években azonban Pécsi Ildikó hozott egy váratlan döntést, mellyel a fáma szerint egy életre magára haragította Törőcsik Marit.

Leadfotó: MTVA/ Zih Zsolt

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Lázár János nagy terveket jelentett be, amit úgy néz ki meg is fognak lépni Magyarországon.
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...