Tom Cruise visszaadja a Golden Globe-díjait

A színész három szobrot vihetett haza eddigi karrierje során, de most megválik tőlük. Így akar tiltakozni a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen.

Bojkottra szólítanak a hollywoodi sztárok

Tom Cruise három Golden Globe-ot kapott, a drámai alkotásban nyújtott legjobb főszereplőnek járó elismerést a Született július 4-ért és a Jerry Maguire-ért, a Magnóliában a legjobb mellékszereplő eljátszásáért tüntették ki. Ezeket adja most vissza, tiltakozásul a díjat odaítélő szervezet tagsága ellen – adta hírül az MTI a The Guardian online kiadására hivatkozva.

A Golden Globe-díjakat odaítélő Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) az utóbbi hónapokban bírálatok kereszttüzébe került „diszkriminatív gyakorlata” és etikai problémák miatt, köztük azért, mert ajándékokat fogadott el különböző iparági szereplőktől.

Idén amiatt robbant a botrány, mert az egyik jelölt sorozat, a netflixes Emily Párizsban című sorozat készítői 30 HFPA-tagot vittek el az Emily Párizsban forgatására, ahol egy ötcsillagos szállodában szállásolták el őket két estére – foglalja össze a Telex. És láss csodát: jelölt is lett az alkotás a gálán.

Cruise lépése előtt – többek között – Scarlett Johansson és Mark Ruffalo szólította fel az iparágat, hogy álljon el a Golden Globe-részvételtől, amíg lényegi változások nem történnek a HFPA-n belül. A hírességeken kívül a Netflix, az Amazon és WarnerMedia bojkottot jelentett be a Golden Globe ellen, az NBC tévécsatorna pedig hétfőn azt közölte, hogy 2022-től nem közvetíti a díjátadót.

Május 3-án a HFPA reformokat jelentett be, a javaslatok között szerepel, hogy jelentősen növelik a tagság létszámát, különös tekintettel a fekete tagok toborzására. Továbbá új magatartási kódexet is ígértek.

Hirtelen azt se tudjuk, hogy hova nézzünk: Kim Kardashian már-már zavarba ejtő félmeztelen képeket posztolt az Instagramjára a Kanye Westtel való szakítása után.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak