Többszáz millió forintért keltek el Lady Diana gyönyörű ruhái

2013. március 19-én, délután 3 órakor London belvárosában elárverezésre kerültek a Kerry Taylor Aukciós házban az egykori walesi hercegné, Lady Diana ruhái. Az interneten is követhető aukción tíz különleges ruhadarab lelt új tulajdonosra.

Több mint 180 ezer fontért, vagyis 287 millió forint értékben keltek el a „Szívek királynője”, Diana hercegnének egykori, legemlékezetesebb ruhakölteményei.

Az árverés fénypontja az az éjkék, bársonyból készült estélyi ruha volt, melyet Diana 1985-ben viselt egy fehér házi hivatalos vacsorán. Ebben táncolt John Travoltával is. Ez a különleges darab 240 ezer fontért, tehát 86 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta meg egy brit férfi.

Egy másik estélyi, melyet Victor Edelsteint tervezett még Dianának, előzetesen megbecsült maximális 300 ezer fontos ár alatt cserélt gazdát. Ezek mellett Catherine Walker-darabokért is elindult a verseny.

Az árverése mellett Diana – fia, Vilmos herceg tanácsára – rengeteg ruhát adományozott egy New York-i jótékonysági árverésre még 1997-ben, mielőtt halálos autóbalesetet szenvedett volna Párizsban.

A néhai hercegné ruháit egyébként a világ különböző tájain viselte hivatalos látogatásai végett. Úgy tűnik a varázs megtört és most már más fogja viselni a világ egyik legikonikusabb nőjének ruháit.

Fotó: commons.wikimedia.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!