Elvis szelleme él - ők most a 21. század rockabilly-sármőrei

A német The Baseballs együttes éppolyan vérpezsdítő muzsikát játszik, mint annak idején A Király, és pont olyan hatással is vannak a nőkre...

A rock'n'roll nem halott?

A KISS basszusgitárosa, Gene Simmons korábban többször is azt nyilatkozta, hogy a rock halott, azonban talán annyira nem drámai a helyzet, mint ahogyan a magyar származású világsztár látja. Ma is számtalan olyan népszerű együttes és előadó létezik, akik éltetik a műfajt, sőt, még akár olyan nagy elődöket is megidéznek muzsikájukkal, mint amilyen a rock'n'roll királya, Elvis Presley volt.

A németek The Baseballs nevű rockabilly triójáról korábban már említést tettünk egy cikkünkben, de nemcsak a híres Lady Gaga-feldolgozásuk miatt érdemes figyelni a fiúkra, hanem azért is, mert 2007 óta megállíthatatlanul dolgoznak együtt jobbnál jobb rockabilly nótákon, ráadásul rendkívül jóképűek is. Az 50-es, 60-as évek stílusát tökéletesen illesztik rá a mai világhírű slágerekre, olyannyira, hogy már a rádiók is szívesebben játsszák a feldolgozásaikat, mint az eredeti zenéket.

A három sármőr Sam (Sven Budja), Digger (Rüdiger Brans) és Basti (Sebastian Raetzel) a koronavírus előtti időkben világszerte turnézott és teltházas koncerteket adott Európa-szerte. Számtalan szakmai díjat besöpörtek és még Jeff Beck előzenekaraként is végigjátszottak egy turnét. A karantén időszaka alatt pedig megszámlálhatatlan videót készítettek.

Fotókon a The Baseballs sármos énekesei

A három srácnak remek a hangja, szívdöglesztően néznek ki és ráadásul humoruk is van.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: facebook.com/thebaseballs

Oldalak

Szólj hozzá Te is!