Sztárok

Rá sem ismersz! Szőke lett Xena, a harcos hercegnő - Fotók

A ma 53. születésnapját ünneplő Lucy Lawless a 90-es évek legnagyobb sorozatsztárja volt. A magyar nézők is szerették, de ma valószínűleg elmennének mellette az utcán, olyan sokat változott.

A harcos hercegnő, akit imádtak a magyarok

"Amikor még a régi istenek éltek, hadvezérek és királyok, az összezavarodott világ egy hősért kiáltott, ő volt, Xena, a hatalmas hercegnő, akit a harcok heve edzett" - egy mondat, amire biztosan mindenki emlékszik, aki élt a 90-es években. A TV2-ön futó Xéna, a harcos hercegnő című sorozat intrója kezdődött e hangulatkeltő sorokkal, amely hamar a nézők kedvenc kaland-fantasy szériája lett. Magyarországon a TV2 kezdte el sugározni a sorozatot, le is vetítette mind a hat évadot, de a Viasat 3 és a Viasat 6 nevű adókon is futott jó ideig. Megjelenésekor az egyik legnépszerűbb televíziós sorozatnak számított Magyarországon is. A főszereplő magyar hangja Tátrai Zita és Agócs Judit voltak.

A főszerepet az ír származású, új-zélandi színésznő, Lucy Lawless játszotta, aki csak a véletlennek köszönheti, hogy megismerhette őt a világ, ugyanis eredetileg Xena szerepére először Vanessa Angel szánták. A színésznő azonban a forgatások kezdete előtt súlyosan megbetegedett, így végül az alkotók a második befutóval, Lucy-val indították útjára a sorozatot.

Ki volt Xena?

A történetet a képzelet szülte: az ősi Hellászban játszódik, megjelennek benne a görög mitológia elemei, például küklópszok, titánok, valamint egyéb ókori legendás vagy valós személyek, közöttük Dávid és Góliát az Ószövetségből, Aphrodité, a szerelem istennője, Hadész, az alvilág ura, Herkules, Erósz, a szerelem istene, amazonok és kentaurok, de még Odüsszeusz is feltűnik.

A sorozat főszereplője Xena rejtélyes személyiség, hőstettein kívül annyit tudhatunk róla, hogy trák száramzású. A karakter egyébként a szintén nagysikerű sorozatban, a Kevin Sorbo főszereplésével debütáló Herkulesben tűnt fel először. Xena itt még negatív szereplő volt, egy könyörtelen, sokakat lemészárló hadvezér. A saját, önálló sorozatában a karakter új esélyt kap: múltbeli bűneiért vezekel azzal, hogy bajba jutott embereken segít.

Így néz ki ma a Xena sztárja, Lucy Lawless

A sorozat miatt Lucy Lawless-nek feketének kellett lennie, de amint véget ért a forgatás hajszínt váltott. Az 53 éves színésznő vonásain sokat lágyít a világos árnyalat, most épp szőkét visel.
Kattints a további képekért!

Amerikában negyedszázada mutatták be a kultikus sorozatot.

Leadfotó és fotó: facebook.com/GoodMorningAmerica

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.
Lifestyle
Nem elég, hogy az orosz-ukrán háború miatt így is illékony és instabil lábakon áll a világ békéje, Észak-Korea időről időre borzolja a kedélyeket.