Sztárok

Éveken keresztül volt családon belüli erőszak áldozata Szilágyi Liliána: "Bántalmazott az apám: testileg, lelkileg, szexuálisan."

Megrázó vallomást tett Szilágyi Liliána szerda este a hivatalos Facebook-oldalán. Az Eb-ezüstérmes úszónő egy hosszú írásban osztotta meg, hogy édesapja kislány kora óta bántalmazta őt testileg, lelkileg és szexuálisan.

Családi tragédia

„25 év után készen állok kimondani a valaha létezett legnehezebb szavakat számomra. Megannyi fájdalom és küzdelem után, felállok és bármennyire is tudom, hogy egy rendkívül megosztó téma akkor is beszélni fogok róla, mert szükséges. Bántalmazott vagyok. Méghozzá egy olyan ember által akitől eredendően a legnagyobb szeretetet és elfogadás kellett volna, hogy kapjam. Bántalmazott az apám. Testileg. Lelkileg. Szexuálisan. Gyermekkoromtól kezdve. Folyamatosan és kiszámíthatatlanul, ha épp olyan kedve volt, élvezve a hatalmának a gyakorlását felettem. Legyen szó testi fenyítésről, megfélemlítésről, szeretet és figyelem megvonásról, avagy szexuális visszaélésről” – kezdte megrázó vallomását napjaink egyik legismertebb úszónője. Liliána elárulta azt is, hogy a pokoli kínokból nem csak neki jutott ki: az apja az édesanyját is többször bántalmazta fizikailag, még abban az időszakban is, amikor terhes volt. „Az apám akinek hosszú éveken keresztül bármit megtettem volna, hogy elfogadjon, hogy szeressen, míg nem rájöttem, egy tökéletes illúzióban élek. Egy olyan burokban amire azt hittem, hogy természetes. Ahol, elfogadott, hogy az anyámat a szemem láttára félájultra veri az apám, hogyha esetleg nem tetszett neki, az amit mondott, vagy tett. Éppen úgy, ahogyan megtette, mikor terhes volt még velem anyukám. Ahol, hogyha nem teljesítettem az elvárt eredményt, akkor a semmibevétel és a különféle büntetések a velejárói az életemnek. Ahol nem lehetett önálló szavam, gondolatom, véleményem vagy célom” – olvasható a bejegyzésben, melyben Liliána még hosszú sorokon át részletezi a borzalmakat, amiket át kellett élnie.

„Ebben a világban én csupán egy eszköz voltam, egy tökéletes báb... Hiszen a külvilág nem látott mást, mint egy szerető családot, sikerekkel és világraszóló eredményekkel megtetézve. Azt látta mindenki, amit otthon belénk vert a családfőnk. Mi védtük őt és a tetteit minden erőnkkel, mert ha nem tettük volna, akkor elmondhatatlan dolgokat vetített elénk következményként. Megtehette, mert leépítette szépen lassan a saját személyiségünket, elvéve tőlünk a tudatunkat és az érzelmeinket...” – írta, hozzátéve: 2016-ban, az Európa bajnokság után megszakította a kapcsolatot az apjával.
Kattints a további képekért!

A férfiak és nők körülbelül 50%-a legalább egyszer tapasztalt pszichológiailag agresszív viselkedését partnere részéről, míg a nők körülbelül 20%-a fizikai sérülés fenyegetését is átélte partnere részéről. A megfélemlítés a bántalmazás egy fajtája. Olyan ismétlődő viselkedést jelent, amellyel egy csoport vagy egy személy egy másik csoport vagy személy feletti hatalmát igyekszik kialakítani vagy megerősíteni, az „erőegyensúlyt” ezáltal megszüntetve. Ennek az egyik eleme lehet a verbális abúzus.

Leadfotó: Facebook/ Szilágyi Liliána

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.