Szilágyi Áron - így gondol a feleségére a versenyek alatt egy legenda

Jobban nem is indulhatott volna a tokiói olimpia számunkra, hisz nem elég, hogy Szilágyi Áron megszerezte az első aranyat a magyar csapat számára, de történelmet is írt a férfi kard egyéni versenyszámában, ugyanis ő az első aki egymás után háromszor állt a dobogó legfelső fokára. Felesége - már 4 éve Szántó Beáta - mindenben segíti őt.

Így kell történelmet írni

Bár tavaly a tokiói olimpiát nem lehetett megtartani, az ideit pedig nézők nélkül rendezték meg, elsősorban nem emiatt miatt fogunk emlékezni a Japánban rendezett világversenyre. Alig kezdődött el a világ legrangosabb sporteseménye, de Szilágyi Áron már az első napon beírta nevét a történelemkönyvekbe. A 31 éves magyar kardvívó sorozatban harmadszor lett olimpiai bajnok a férfi kard egyéni versenyszámában, ami ebben a sportágban még soha senki másnak nem sikerült. És ha mindez nem lenne elég, megszerezte a magyar csapat első aranyérmét Tokióban. Őt követte Siklósi Gergely, aki vasárnap délután 23 évesen lett ezüstérmes, férfi párbajtőrben.

Áron ellenfele a döntőben, a hihetetlenül tehetséges, olasz Luigi Samele volt, akit 15-7-re győzött le a Vasas SC vívója. Így a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpia után ismét magyar versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára, férfi egyéni kardvívásban. Ebben a számbanl Magyarország mindig jól szerepelt, Fuchs Jenő és Kárpáti Rudolf egy-egy alkalommal megvédte olimpiai bajnoki címét. Összességében elképesztő nagy tisztelet Áronnak, aki elegáns könnyedséggel verte meg ellenfelét. Aki élőben követte a közvetítést, annak szinte izgulni sem maradt ideje, olyan gyorsasággal és hévvel küzdötte le Áron tehetséges ellenfelét.

Lapozz és megtudhatod, ki a társa Szilágyi Áronnak!

Oldalak

  • 1
  • 2