Börtönbüntetésre ítélték Szente Vajkot – Vajon vezethet még ezután is műsort?

Állítólag egy költségvetési ügyben ítélték el a Jászai Mari-díjas színész-rendezőt és műsorvezetőt.

Elítélték Szente Vajkot

Szente Vajkot tavaly jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélték, két évre felfüggesztve – tudta meg az Index. A lap egy a szerkesztőségükbe eljuttatott dokumentumra hivatkozik, amiből az is kiderül, hogy a színészként, rendezőként és a közmédia műsorvezetőjeként is tevékenykedő Szentét egy költségvetési ügy miatt büntették meg, amiben több tettestárs is érintett, akik szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A színész-rendező idén szerette volna megpályázni a Madách Színház igazgatói posztját, ám végül nem adott be pályázatot. Korábban azt mondta, hogy valóban sokáig fontolgatta, hogy pályázzon, mivel számos művész, illetve kolléga támogatta és állt mögötte, valamint régi ambíciója egy zenés színház igazgatása (ezt bizonyítja, hogy 2018-ban beadta igazgatói pályázatát a Budapesti Operettszínház élére, de ekkor végül nem őt választották meg), ám végül úgy döntött, mégsem adja be pályázatát, mert „talán nem ez a megfelelő pillanat, még nem jött el erre az idő”.

Az új információk birtokában felmerül, hogy a két dolog összefügghet egymással, ami azt is jelentheti, hogy talán veszélybe kerülhet Szente műsorvezetői pozíciója is az MTVA-nal, ahol olyan népszerű műsorok élén láthattuk eddigi pályafutása során, mint a Magyarország, szeretlek! és a Honfoglaló.

Az ügyben az érintett is megszólalt, a következő oldalon változatlanul közöljük Szente Vajk nyilatkozatát.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2