Sztárok

Tragikusan fiatalon ragadta el a halál: hosszan tartó, súlyos betegség után vesztette életét a magyar színésznő

Szemes Mari Kossuth-díjas színésznő, kiváló művész volt, ám kevés év adatott meg neki az életben.

Igazi tehetség volt

Szemes Mari 1932. május 7-én látta meg a napvilágot Sasváron. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1952-ben végezte el, olyan nagy formátumú művészekkel együtt, mint Váradi Hédi, Berek Kati, Horváth Teri, Hacser Józsa, Buss Gyula, Szénási Ernő. Diplomás színészként a Madách Színházhoz szerződött, majd a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. 1954-ben egy évadot a Petőfi Színházban töltött, ezután 29 éven át a József Attila Színház vezető színésze lett, 1984-től haláláig a Nemzeti Színház tagja volt. Kivételes karriert futott be, ám egy súlyos betegség miatt tragikusan fiatalon távozott az élők sorából: részletek a galériában!

Már főiskolás korában igazi színház juttatta főszerephez: ő volt a Liliomfi Erzsikéje, és játszhatta Ilmát a Csongor és Tündében. A szegedi években drámai hősnőket és primadonnákat alakított. Igazi otthona a József Attila Színház lett, ahol számtalan szerepet játszott; a direktorok keresték a "testére szabott" feladatokat, ő pedig remek alakításokkal hálálta meg a felé áramló bizalmat.
Kattints a további képekért!

Bara Margit az 1950-60-as évek egyik legnagyobb magyar filmcsillaga volt, ám pályája csúcsán egy durva, alaptalan szóbeszéd végleg tönkretette.

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Voltak, akik igen szűken értelmezték a "családban marad" kifejezés fogalmát.
Fashion&Beauty
A vörös rúzs továbbra is az egyik legsokoldalúbb smink – lehet csábító, ünnepi, merész és rendkívül elegáns is.