45 évesen holtan találták otthonában a világhírű színészt: máig rejtély, mi történt vele

George Reeves, a Superman-sorozat főhőse rejtélyes körülmények között és tragikusan fiatalon vesztette életét – halálának körülményei máig tisztázatlanok.

Rejtély övezi a tragédiát

George Keefer Brewer 1914. január 5-én látta meg a napvilágot Iowa állam-ban: gyermekkorát Pasadénában töltötte, ahol amatőr zenész és bokszoló volt, hamarosan azonban rájött, hogy a színészet felé húzza a szíve. Beiratkozott egy színjátszó körbe, később pedig a Pasadena Playhouse színházban kezdett dolgozni, melynek 18 éven keresztül hűséges tagja volt. Végül rámosolygott a szerencse, az egyik előadás során ugyanis egy hollywoodi ügynök figyelt fel rá – később az ő javaslatára vette fel a Reeves nevet. Az ügynök lehetőséget kínált neki, az ifjú tehetség pedig rövidesen az Egyesült Államok egyik legünnepeltebb filmsztárjává vált, ám egy szörnyű tragédia mindent megváltoztatott…

Reeves először az Elfújta a szél című drámában tűnt fel, ahol Scarlett udvarlóját alakította, majd nem sokkal később a Superman kalandjai című sorozat főszereplője lett.
Kattints a további képekért!

Bujtor István, a népszerű színész, producer, Balázs Béla-díjas rendező, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója 80 éves lenne.

Leadfotó: Hulton Archive/Getty Images

Oldalak