Sztárok

Gyötrelmes fájdalmakat élt át: hónapokig élt mindenkitől elzárva, villanyvilágítás nélkül a legendás magyar színésznő

Szeleczky Zita a múlt századi magyar színház- és filmművészet egyik legnagyobb alakja volt: eseménydús, átlagosnak korántsem nevezhető életében számos nehéz, olykor sorsfordító döntést kellett meghoznia, és volt idő, amikor rendkívül kilátástalan helyzetben találta magát.

Nem volt mindig egyszerű az élete

A harmincas évek végétől 1944-ig a színház- és filmvilág legünnepeltebb csillaga volt Szeleczky Zita, akinek nevét huszonnégy magyar film főszereplőjeként jegyzik. Eredményei és sikerei ismeretében különösen érdekes, hogy a kisnemesi családba született színésznő kezdetben egyáltalán nem erre a pályára készült: mivel gyerekként jó tornász volt, egy ideig azt tervezte, hogy jelentkezik a Testnevelési Főiskolára, ugyanis nagy vágya volt, hogy egyszer olimpián szerepelhessen – gimnazista korában azonban rájött, hogy egészen más jövőt szánt neki a sors. A vonzó fiatal nő természetes játékával, páratlan tehetségével és kivételes szépségével igen hamar meghódította nemcsak a közönséget, hanem a szakmát is, ám mindeközben magánélete rendkívül drámai fordulatot vett. Részletek a galériában!

Szeleczky Zita 1940. június 8-án házasságot kötött a nála három évvel idősebb Haltenberger Gyula gépészmérnökkel, ám közös életük nem indult könnyen, a színésznő ugyanis súlyosan megbetegedett, és több mint egy évig tartott, mire teljesen felépült.
Kattints a további képekért!

Márkus Emília, másnéven a „Szőke Csoda”, a Nemzeti Színház úgynevezett Paulay-korszakának egyik legnagyszerűbb színművésznője volt. Élete tele volt sikerekkel és izgalmakkal, ráadásul a drámai, már-már hollywoodi filmekbe illő események sem kerülték el.

Leadfotó: Fortepan / Bojár Sándor

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Claudette Colbert egyike volt az elmúlt száz év száz legnagyobb hollywoodi filmsztárjainak. A díva nézők millióit hódította meg a vásznon, szépségéért pedig bolondultak a férfiak, ám romantikus...
Sztárok
Pár nappal ezelőtt röppent fel a hír, hogy a 82 éves legendás színész ismét apa lesz, azonban nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, nem éppen felhőtlen apai boldogság övezi ezt az eseményt A...
Lifestyle
A csalók kreativitása végtelen, a banki adataink után most az e-mail fiókokon keresztül támadnak, méghozzá nem is akárhogyan.