Szécsi Pál búcsúlevelében vallott: ezért lett öngyilkos a legenda

Szécsi Pál és Domján Edit szerelme és halála, a mai napig foglalkoztatja a közvéleményt. Hogy miért nem sikerült rendezni a kapcsolatukat, és miért választották ezt az utat, arról Szécsi Kati, Szécsi Pál nővére mesélt, aki elolvasta testvére búcsúlevelét is.

Egy tragédia története

Szécsi Pál halála az egész országot felkavarta, a tragédia tényénél már csak az esetet övező titkok, rejtélyek foglalkoztatták jobban az embereket.

Szécsi Pál és Domján Edit kapcsolata igen viharos volt, nem csoda, hogy sokan a modernkori Rómeó és Júliának tartják őket. Ismerőseik szerint, szerelmüket az alkohol lehetetlenítette el, Szécsi Pál ugyanis előszeretettel fogyasztotta. Sokáig próbálta titkolni Domján Edit előtt káros szenvedélyét, ám egyszer egy taxisofőr elszólta magát, a nő pedig kiadta az énekes útját, utána pedig annyira súlyossá vált a mérték, hogy lehetetlen lett volna tagadni. Legnagyobb problémája az volt, hogy nem tudta megérteni, miért iszik valaki, amikor vele élhet kapcsolatban - írja a Mult-Kor.

A köztük lévő szakadékot még tovább mélyítette, hogy ebben az időszakban Domján Editnek abortusza volt, aki a döntést szintén az énekes túlzott alkoholfogyasztásával indokolta. Szécsi Pál sem az abortusz tényét nem tudta elfogadni, sem azt, hogy szerelme nem szólt neki arról, mire készül. Pedig a Táncdalfesztivál sztárjának nagy vágya volt egy utód, és ezt csak Domján Edittől tudta elképzelni.

Mindkét tehetség önként vetett véget életének, az indokokról Szécsi Pál nővére beszélt, aki olvasta testvére búcsúlevelét is.

Domján Edit nem tudta feldolgozni, hogy telnek az évek, és lassan középkorú lett. Volt, amikor szerette volna újrakezdeni a kapcsolatot, de egy félreértés miatt Szécsi Pál házvezetőnője elküldte a nőt, így erre nem volt már lehetőségük. Domján Edit titkon reménykedett benne, hogy Szécsi Pál eljön majd születésnapján hozzá, ám nem így történt.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Oldalak