Sztárok

Emlékszel még Sylvia Kristelre? Ő volt az Emmanuelle-filmek buja szépsége

A 70-es, 80-as évek szexszimbóluma 60 éves korában halt meg.

Az erotika nagyasszonya

Sylvia Kristel holland színésznő a világhírnevét az Emmanuelle című erotikus film főszerepének köszönheti. Az érzéki, buja nő szerepét több folytatásban is eljátszotta a közönség nagy örömére. Valódi szakmai kvalitásairól megoszlottak a vélemények, hiszen az állandó meztelensége miatt sokan nem tudták komolyan értékelni a munkáját. Egy azonban biztos, hogy nem csak szép, hanem okos nő is volt. Kiemelkedően magas IQ-val rendelkezett, anyanyelvén kívül négy nyelven beszélt folyékonyan, tudott angolul, németül, franciául és olaszul is. A férfiak megőrültek érte, de szerelmi élete nem volt egyszerű: számtalan szerelem közül kettőből lett házasság, amelyek csak néhány évig tartottak. Első élettársától, Hugo Claus belga írótól 1975-ben született egy fia, aki azonban az anyja nevét vitte toovább, Arthur Kristel néven lett belőle ismert színész.

Kudarc a sikerek után

Az ünnepelt szexszimbólum 32 évesen "kiöregedett" a karakterből, az alkotók döntésének értelmében búcsút kellett mondania Emmanuelle szerepének a széria negyedik részében. Később a világ több pontján, Magyarországon is forgatott, majd elkerült az álomgyárba. Hollywoodi tartózkodása alatt a kábítószer rabja lett, és csak akkor tudott leszokni róla, amikor visszatért Európába. A 90-es években megkísérelte újra felölteni a karaktert, mellyel híressé vált, de kudarcba fulladt a próbálkozás.A színésznő egészen haláláig szülőföldjén, Amszterdamban élt. 2005-ben újra dignosztizálták gége- és tüdőrákkal, 2012 júliusában pedig szélütés miatt került kórházba, még abban az évben, október 17-én hunyt el.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Profimedia - RedDot

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Arról mindenki tudott, hogy Sebestyén Balázs felesége elképesztően gyönyörű. Most azonban Sebestyén Vikinek tervei vannak, amivel nagyot szeretne robbantani.
Lifestyle
Szoboszlai Dominik ugyebár jelenleg nem is játszik a sérülése miatt. Sajnos úgy néz ki, hogy a Chelsea elleni rangadón se lesz bevethető.
Sztárok
Első ránézésre meg sem mondanánk Pippa Middletonról, hogy három gyermeket hozott világra: Katalin hercegné húgának olyan lapos és izmos a hasa, mint egy fitneszmodellnek.