Az űrbe küldik az elhunyt Star Trek-színésznőt végső útjára

Munkásságával kaput nyitott megannyi ember előtt, most végül oda kerül, ahova a legjobban vágyott.

Az Enterprise űrhajó tisztje csillagok közé kerül

Az űrbe küldik a Star Trek-sorozat néhai színésznője, Nichelle Nichols hamvait. Az Uhura hadnagyot alakító színésznő 89 éves korában július 30-án hunyt el.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Nichols az amerikai polgárjogi mozgalom fénykorában sokat tett a faji sztereotípiák lebontásáért, ugyanis az első fekete nők egyike volt, akik a televízióban fontos szerepet alakíthattak.

Az 1970-es években Nicholst a NASA felkérte arra, hogy segítsen nőket és kisebbségi csoportokhoz tartozókat toborozni az űrhivatalhoz. A színésznő mások mellett olyan tehetségek megnyerésében segített, mint Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő, Mae Jemison, az első fekete női űrhajós és a NASA első fekete vezetője, Charlie Bolden.

A színésznő hamvait több tucatnyi, űrkutatás iránt elkötelezett ember hamvaival és DNS-mintáival együtt juttatják majd az űrbe. A felbocsátás időpontját azonban még nem hozták nyilvánosságra.

A Star Trek-sorozat korábban elhunyt színészei és alkotói közül már többeknek is az űr lett a végső nyughelye, köztük a Scottyt alakító James Doohannek és a sorozat alkotójának, Gene Roddenberrynek. A hamvak kilövését a texasi székhelyű Celestis vállalat szervezi, amely szerint a kapszulákban fellőtt hamvak Nap-körüli pályán keringenek majd – írja az MTI.

A Lady in the Lake című produkció Baltimore-ban forgott, ám mivel az egyik stábtag lelövésével fenyegették meg a készítőket, egy időre leálltak a munkálatok.

Leadfotó: Hillary Clinton/Facebook

Oldalak

Utazás
A hét közepén ismét emelkedik majd a benzin nagykereskedelmi ára - írja friss közleményében a holtankoljak.hu.
Lifestyle
Minőségi és megfelelő mennyiségű alvásra mindannyiunknak szüksége van, sajnos viszont egyre többen küzdenek elalvási nehézségekkel. A jó hír viszont, hogy bizonyos esetekben saját magunkon is...
Sztárok
Nem titok többé: ez a 25 esztendős zenei előadó is csatlakozhat a 2024-es X-Faktor új mentorcsapatához.