Kegyetlen gyilkosságba torkollott a mérgező kapcsolatuk: saját lányuk szeme láttára végzett a feleségével a hollywoodi sztár

Hollywoodnak mindig is megvolt a maga tragikus oldala: tökéletes bizonyíték erre az 1940-es évek ünnepelt sztárjának, Spade Cooleynak a története is.

Bestiális gyilkosság

A westernfilmek egyik nagyágyúja volt Spade Cooley, akit máig a legelső country szupersztárként emlegetnek. Imádta a közönség, ő pedig minden lehetséges módon igyekezett kihasználni a sikert és a hírnevet: saját televíziós műsora lett, s tornyosuló paksamétákban sorakoztak az asztalán a különböző hollywoodi filmszerződések. Az 1940-es években ismerte meg majdani feleségét, Ella Mae Evanst, aki kezdetben a zenekarának énekesnője volt. A párnak később három gyermeke született, s látszólag tökéletes életet éltek – ám a kapcsolatuk valójában súlyos titkokat rejtett. Részletek a galériában!

Cooley 1910. december 17-én látta meg a napvilágot Oklahomában: hamar kiderült, hogy istenadta tehetsége van a zenéhez, s már egész fiatalon befutott. Karrierje azonban 1961-ben véget ért, miután letartóztatták és elítélték egy brutális gyilkosság miatt.
Kattints a további képekért!

A filmszínészi karrierről álmodozó Elizabeth Short brutális meggyilkolása máig lázban tartja az Egyesült Államokat – a tettest azonban sosem sikerült megtalálni.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak