Sztárok

92 éves lenne a legendás magyar színésznő, a Szomszédok Lillácskája: ilyen elbűvölően szép volt fiatalon Schubert Éva – fotók

Schubert Éva Kossuth-díjas színész, érdemes művész több mint öt évtizedet töltött a színpadon, és számos filmben, valamint tévéjátékban láthatta a közönség – többek között ő alakította az Abigél Gigus tanárnőjét, valamint a Szomszédok sorozat Lillácskáját. Cikkünkben rá emlékezünk.

Örök legenda

Schubert Éva számos felejthetetlen alakítással írta be magát a történelembe, páratlan tehetségét színpadon és filmvásznon is megannyiszor bebizonyította – a drámától a vígjátékig minden műfajban otthon érezte magát, példaértékű életpályája elismeréseként pedig 2013-ban a Kossuth-díjat vehetett át, emellett ugyanebben az évben Budapest díszpolgára lett. A közönséget azonban nemcsak utánozhatatlan talentumával, hanem lenyűgöző szépségével is sikerült lenyűgöznie, hiszen fantasztikus adottságokkal áldotta meg a sors. Galériánkban megmutatjuk, milyen elbűvölő és bájos volt fiatalon Schubert Éva:

Schubert Éva 1931. január 19-én, Schubert József Károly és Szuper Erzsébet gyermekeként, Kölcsey Ferenc távoli rokonaként látta meg a napvilágot Budapesten – egyik ükanyja a költő unokahúga volt, dédapjának testvére pedig színészként és igazgatóként tevékenykedett, aki még vándorszínész korában Petőfi Sándorral is fellépett.
Kattints a további képekért!

Az ezerarcú Piros Ildikó pályafutása alatt sikert sikerre halmozott, mindeközben pedig a magánélete is szépen alakult, hiszen férjével, Huszti Péterrel lassan már öt évtizede kitartanak egymás mellett jóban-rosszban.

Leadfotó: Fortepan / Erdei Katalin

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!