Meghalt Sas József

82 éves korában elhunyt a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező.

Legendás komikustól búcsúzunk

Szomorú hírre ébredt Magyarország, elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező. A közelmúltban derült ki, hogy az idős, betegeskedő művész minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, és emiatt kórházba kellett szállítani. A humoristát az egyik fővárosi intézményben kezelték, de nagyon aggódtak állapota miatt, mert korábban agyvérzés miatt sokáig volt kritikus állapotban. A Blikk úgy tudja, hogy tegnap éjjel a koronavírus legyőzte őt.

Sas József 1939. január 3-án született Békéscsabán Polacsek Józsefként. Édesanyja tanácsára kezdtek el járni öccsével, Imrével a Rózsavölgyi Kálmán Színiiskolába, abba az intézménybe, ahol többek között Hofi Géza és Sztankay István is tanult. Miután elvégezte az iskolát 1957-ben, a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött segédszínészként karkötelezettséggel. Ekkor változtatta meg vezetéknevét Sasra, ez volt ugyanis édesapja művészneve színészként. 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, majd 1985-ben igazgatónak nevezték ki. Neve szinte összeforrott az intézménnyel, ahol több mint 35 évet töltött.

Sas József több évtizedes karrierje alatt nemcsak a rádió- és televíziós kabaréknak volt állandó közreműködője volt, hanem önálló eseteket is adott, több nagylemeze és könyve jelent meg, és sokak számára a szilveszter elképzelhetetlen volt nélküle. A műsorai óriási népszerűségnek örvendtek - emlékezett meg róla az Index.

Nyugodjon békében!

Leadfotó: facebook/mikroszkopszinpad

Oldalak