Sztárok

Teljesen megbolondult a gyönyörű hercegnő: férje halála után az elmebaj úrrá lett rajta, bizarr, mennyire tébolyulttá vált

Sarolta mexikói császárné 60 évvel élte túl szeretett férjét, de sosem tudta kiheverni igazán I. Miksa halálát – gyásza odáig fajult, hogy tévképzetek kezdték uralni elméjét, így elmebeteggé nyilvánították őt.

Belga hercegnő, osztrák főhercegné és mexikói császárné

Mária Sarolta Amélia Augusztina Viktória Klementina Leopoldina nevét akkor ismerte meg a világ, amikor a szépséges belga királyi hercegnő hozzáment I. Ferenc József osztrák császár legidősebb öccséhez, Miksa főherceghez. Pedig Sarolta már előtte is igen népszerű volt előkelő, nemesi körökben, ami nem is meglepő, hiszen I. Lipót belga király és Lujza Mária belga királyné egyetlen gyermekeként látta meg a napvilágot 1840-ben a laekeni királyi kastélyban a mai Brüsszel területén. Apja révén Sarolta tehát közvetlen unokahúga volt Viktória brit királynőnek és Albert hercegnek, de nem származása volt az egyetlen erénye: a hercegnő meglehetősen csinosnak számított, valamint igen műveltnek is, hiszen négy nyelvet beszélt folyékonyan, és oktatták őt filozófiára, történelemre, természettudományokra és zenére is. Ezenkívül már születésekor Európa egyik leggazdagabb hercegnőjének számított, népszerűségét pedig csak magasabb szintre emelte a Miksával kötött házassága, ami egyben a végzete is lett…

Sarolta és Miksa főherceg 1857-ben kötött egymással házasságot, ezzel a belga hercegnő osztrák főhercegnéi rangot is kapott. Férjével két éven át Milánóban éltek, ahol Miksa helytartó volt, ám 1864-ben minden megváltozott, amikor III. Napóleon francia császár világhatalmi tervei miatt Miksát tette meg Mexikó uralkodójának.
Kattints a további képekért!

András herceg úgy döntött, bebizonyítja az igazát, miszerint ártatlan az ellene felhozott, szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakban, azért pedig, hogy ezt bebizonyítsa, a végsőkig is hajlandó elmenni.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Sztárok