Fél szemére megvakult és bottal jár a Roxette énekesnője

Szörnyű betegsége ellenére is kirobbanthatatlan a színpadról.

A zene az élete

Ha meghallod azt a nevet, hogy Marie Fredriksson nem biztos, hogy tudod, kiről van szó, de a Roxette nevű zenekartól biztosan ismersz legalább egy slágert. Az aranytorkú svéd énekesnő és társa, Per Gessle 1986 óta zenélnek együtt, olyan dalokkal megörvendeztetve a világot, mint a Sleeping in my car vagy éppen a Listen to your heart. A duó tagjai 2015-ben újabb nagy turnéra indultak, melynek keretében ismét ellátogattak Magyarországra is. Ez már egy biztos jele volt annak, hogy az énekesnő a gyógyulás útjára lépett, mivel évekig kezelték agydaganata miatt.

A baleset, ami mindent megváltoztatott

A popsztár már 60 éves elmúlt és rákos megbetegedése ellenére is olyan energikus és lehengerlő a színpadon, mint 30 évvel ezelőtt. A szőke díva még 2002. szeptember 11-én szenvedett balesetet a saját fürdőszobájában, megcsúszott és úgy beütötte a fejét, hogy agyrázkódást kapott. Később az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy az énekesnőnek agytumorja van, így a soron következő turnéjukat le kellett mondania. Pár héttel később már el is távolították a daganatot, amelyről kiderült, hogy rosszindulatú volt, ezért az énekesnőnek hónapokig kemoterápiára és sugárkezelésre kellett járnia. Hosszú évekbe telt, míg felépült súlyos betegségéből. A betegség azonban a mai napig meghatározza napjait, időnként írási, olvasási és számolási nehézségei vannak, a jobb szemére sajnos teljesen megvakult. Legutóbbi koncertjein egy bárszékre támaszkodva, bottal a kezdében tudott színpadra lépni.

Képtelen leállni

Bár sokan aggódnak állapota miatt, Maire Fredriksson jelenleg tünetmentes. A megváltozott egészségi állapotával megtanult együttélni. Az énekesnő szerelmes a színpadi létbe, nem akar visszavonulni, zenésztársa szerint a gyógyulásban is segíti őt, hogy időnként koncerteznek. Az előadó egészségi állapotát árgus szemmel figyeli a családja, magyar származású férje, Mikael Bolyos, akivel már 1994 óta házasok és két gyerekük, akik azonnal letiltják a színpadról, ha bármit is romlana az állapota.

Mindenki meglepetésére 2002-ben, 16 év után feloszlott a Roxette nevű svéd duó. A rajongók akkor csak találgatni tudták az okokat, ugyanis az együttes tagjai mindeddig nem nyilatkoztak. Az énekesnő, Marie Fredriksson a most kiadott önéletrajzi könyvében beszél először erről a nehéz időszakról.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!