Sztárok

Testvére karjaiban ragadta el a halál a tehetséges színészt: csak 23 éves volt, amikor tragikus körülmények között elhunyt

River Phoenix színészként, táncosként, dalszerzőként és gitárosként is bebizonyította, hogy művészi pályára született, ám egy végzetes tragédia 19 éves korában örökre megváltoztatott mindent.

Szörnyű, ami vele történt

River Phoenix a magyar-orosz származású Arlyn Dunetz és John Bottom gyermekeként látta meg a napvilágot 1970. augusztus 23-án Oregonban, a hírhedt Children of God elnevezésű kommunában, amely a szabad szexualitást hirdette, tagjai között pedig köztudottak voltak a visszaélések. Négy fiatalabb testvére született, akik mind szimbolikus nevet kaptak: Rain, Leaf (aki később Joaquin Phoenix-re változtatta a nevét, s mostanra korunk egyik legnépszerűbb Oscar-díjas színésze lett), Summer és Liberty. A család a hetvenes években elhagyta a szektát: eleinte az édesanya családi birtokán éltek a floridai Micanopyban, majd Los Angelesbe költöztek. Akkoriban a gyerekek előadói tehetségéből tartották fenn magukat, akik már korán reklámfilmekben és televíziós sorozatokban játszottak, River számára pedig az 1986-os Állj mellém! című film jelentette a kiugrást – a piszkos, cigarettázó Chris Chamber figurája egy csapásra híressé tette. Ezt követően a neve egyre ismertebbé lett Hollywoodban, és hamar egyértelművé vált, hogy ígéretes jövő és csillogó karrier áll előtte – aztán bekövetkezett a tragédia. Részletek a galériában!

Phoenix tehetsége azonnal szemet szúrt mindenkinek, így hamarosan egyre több szerepben bizonyíthatta be, hogy a filmvászonra született – mindössze 19 éves volt, amikor már Harrison Ford oldalán játszott az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben.
Kattints a további képekért!

Sid Vicious pár hónappal imádott barátnője halála után hunyt el, meglehetősen furcsa körülmények között.

Leadfotó: Nancy R. Schiff/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Emma Ferrer az idő múlásával egyre inkább hasonlít világhírű nagymamájára, szépség tekintetében pedig már most utolérte őt.
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.