35 éve csendült fel a Tavaszi szél Freddie Mercury előadásában - Így zajlott a legendás budapesti Queen-koncert

1986. július 27-én legendás koncertet adott a világszerte ismert és népszerű Queen együttes a budapesti Népstadionban. A koncert egyik ikonikus, és alighanem a legismertebb momentuma, amikor Freddie Mercury elénekelte a közönségnek a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt.

35 éve volt a Queen budapesti koncertje

1986-ban óriási dolognak számított, hogy egy nyugati zenekar, főleg a nyolcvanas évek közepén az egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb produkciója, a Queen a vasfüggöny túloldalán, és éppen Budapesten adjon koncertet.

Pontosan harmincöt évvel ezelőtt lépett fel a brit csapat a Népstadionban, a Magic Tour egyik állomásaként, mintegy hetvenezer ember előtt. A fellépés két óra alatt lezajlott, az előkészítése azonban évekig tartott. A Queen tagjai és stábja Bécsből érkezett szárnyashajóval, és sokkal tovább maradtak, mint a többi helyszínen. „A Queen a koncertek szokásos forgatókönyve szerint dolgozott a Magic turné minden helyszínén: odarepültek, ha kedvük volt vagy a szerződés előírta számukra, adtak egy rutinos interjút, lejátszották a showt, elütötték az estét a szállodai szobájukban, aztán továbbrepültek a következő helyszínre. Ezzel szemben Budapesten majdnem egy egész hetet töltöttek: nézelődtek, megjelentek hivatalos és privát fogadásokon, dunai hajótúrán, Szentendrén” – mesélte pár éve Hidasy Eleonóra, a koncert egyik szervezője a hvg.hu-nak.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2