Most is gyászoljuk Somló Tamást, Józsa Imrét, Psota Irént és a többieket - Őket vette el tőlünk 2016

2016 rengeteg veszteséget hozott szerte a világon. A külföldi sajtó nem győzi nyomon követni kihunyt csillagait, ne feledkezzünk meg azonban a hazai nagyokról sem! Nézd meg, mi kiktől búcsúzunk idén!

Somló Tamás: "életét úgy fejezte be, ahogyan élt”

Somló Iván Tamás 1947. november 14-én született Budapesten. Kiskorától tucatnyi hangszeren játszott, a basszusgitártól a zongorán át a fúvós hangszerekig, de igazi kedvence a szaxofon volt. A 68 éves zenész súlyos betegségéről hónapok óta tudni lehetett, Presser Gábor halálakor így vélekedett barátjáról: "életét úgy fejezte be, ahogyan élt: utolsó fellépésére, amely talán egy hónappal ezelőtt lehetett, már nagyon nehezen tudott csak elmenni, de nem mondta le, mert Pécsett egy jótékonysági koncerten játszott beteg gyerekeknek.”

Kocsis Zoltán 30-40 éve fel volt készülve a halálra

64 éves korában elhunyt Kocsis Zoltán, a Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója. A kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző halálhíre nem csak kollégáiban hagyott mély benyomást. Kocsis Zoltán néhány hónappal halála előtt egy interjúban arról beszélt, hogy mivel már több műtéten is átesett, harminc-negyven éve fel van készülve a halálra. Akkor még azt mondta: addig fog dolgozni, amíg bír.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: facebook.com/SomloTamas, irodalmijelen.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!