Presser Gábor 74 éves lett - Öt dolog, amit nem tudtál Pici bácsiról

Ma ünnepli születésnapját Presser Gábor, az ország Pici bácsija. Ugyan ma már 74. életévét tölti, munkakedve még mindig a régi. Nem csupán saját karrierjét építgeti, a magyar könnyűzenei élet több központi személyiségének is mentora volt.

Először nem érdekelte a zene

Presser Gábor 74 éves lett, de munkabírása és egészségügyi állapota, korát meghazudtoló fizikuma alapján jó pár évet letagadhatna. A zeneszerző-énekes a magyar könnyűzene egyik legkiemelkedőbb alakja már évtizedek óta, pedig volt, amikor erre semmi esélyt nem láttak, középiskolában még csak a komolyzene iránt érdeklődött. A gimis években azonban történt valami, és egycsapásra kiderült, bérelt helye van a magyar könnyűzenei életben.

A zeneszerző 1978 óta a Vígszínház zenei vezetője, pályafutását a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicallel kezdte a körúti teátrumban. Munkáját elismerték Kossuth- és Erkel Ferenc díjjal, de Érdemes Művésznek is megválasztották. Műfaji korlátokat nem ismer, munkája kimelekedő jelentőséggel bír a popzene, a rock, a musical és az elektronikus zene területén is. Zenész, a szó legpontosabb és legmélyebb értelmében, hiszen szaktudása vitathatatlan énekesként, zongoristaként, zeneszerzőként és zenei producerként is.

A jeles nap alkalmából most elárulunk öt dolgot, amelyet csak kevesen tudnak Presser Gáborról!

Presser Gábor találta ki a Magyar Dal Napját 2008-ban, azóta minden év szeptemberében megünnepeljük ezt az eseményt az ország több pontján.
Kattints a további képekért!

Először vallott nézeteltérésükről

Leadfotó: facebook.com/pressergaborofficial

Oldalak

Home&Design
Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.
Lifestyle
Idén karácsonykor ajándékozd a sütés-főzés élményét! Ezekkel a könyvekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé!