Enyhítésért fellebbezett a taxis, aki hét éve megtámadta az Omega tagjait

A férfi Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet bántalmazta, a két magyar híresség kórházi kezelésre is szorult az esetet követően.

Büntetett előéletű volt a taxis

Fellebbezett a rá kiszabott egy év végrehajtandó szabadságvesztése ellen az a taxis, aki még 2014-ben bántalmazta egy ismert magyar rockegyüttes két tagját – közölte Medveczky Gábor fellebbviteli főügyész csütörtökön.

A főügyész nem nevezte meg sem az együttest, sem a zenészeket, ugyanakkor az MTI a történtekkor arról számolt be, hogy a taxis az Omega együttes két tagjára, Debreczeni Ferencre és Benkő Lászlóra támadt rá, olyan súlyosan bántalmazta őket, hogy kórházi ellátásra szorultak.

Medveczky Gábor azt írta: a Fővárosi Törvényszék megismételt elsőfokú eljárásában 2020 decemberében kétrendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt egy év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a korábban már erőszakos bűncselekmény miatt büntetett előéletű középkorú taxist.

Kiszállt a kocsiból, és bántalmazni kezdte az együttes tagjait

A fellebbviteli főügyész emlékeztetett: a taxis 2014. július 20-án hajnalban rendelésre megjelent egy XI. kerületi címen, ahol a két zenész várakozott. Itt a taxis szóváltásba keveredett a szolgáltatást korábban megrendelő zenészekkel, akik kifogásolták a taxis késedelmes megérkezését, kijelentve, hogy a szolgáltatást már nem kívánják igénybe venni.

A szóváltás során a vádlott kiszállt a járművéből és az együttes tagjait a fejükön ökölcsapásokkal bántalmazta, amelytől azok törést nem eredményező sérüléseket szenvedtek.

A további bántalmazást megakadályozni kívánó tanút a taxis ugyancsak ellökte – írta Medveczky Gábor. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál – a felmentésre, illetve a büntetés enyhítésére irányuló vádlotti és védői fellebbezés kapcsán – az elsőfokú ítélet helyben hagyását.

Magyarországon egyedülálló technikával forgott Zséda új videóklippje A falakon túl című dalához.

Leadfotó: facebook.com/azenethemusic

Oldalak