Ekkor választják az új Nemzet Színészét - ők az esélyesek

Törőcsik Mari halálával a Nemzet Színészeire nehéz feladat hárult, új tagot kell választaniuk maguk közé. Mostanra megvan az időpont és már az esélyesek neve is felmerült.

Új Nemzet Színészét avatunk jövő héten

2021. április 16-án elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

Bodrogi Gyula azt nyilatkozta, nem Törőcsik Mari helyére, hanem maguk közé választanak majd új művészt, ezzel is jelezve, hogy a legandás színésznő pótolhatatlan.

Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Jordán Tamás, Király Levente, Máté Erzsi, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza május 11-én, kedden szavaznak majd az új tag személyéről, az ügyben a legutóbb közéjük választott Jordán Tamás nyilatkozott a Blikknek.

"Még nem vettem részt ilyen szavazáson, számomra ez lesz az első alkalom. Foglalkozom a témával, május 11-én jövünk össze, akkor hozzuk meg a döntést. Mindig szomorú, hogy el kell búcsúzni valakitől, elveszíteni egy értékes embert, hogy egy új tagot fogadhassunk be. Törőcsik Mari... vele egy különösen értékeset veszítettünk" - mondta a színművész.

És hogy kik a legesélyesebbek a cím elnyerésére? Mutatjuk!

Kútvölgyi Erzsébet
Kattints a további képekért!

Leadfotó: facebook.com/atempo.sk, Facebook.com/nemzetiszinhaz, facebook.com/BastiJuli

Oldalak