Kiderült, mi okozta valójában Fülöp herceg halálát

A királynő és néhai férje orvosa megerősítette az információkat.

Ez okozta Fülöp herceg halálát

II. Erzsébet királynő néhai férje, Fülöp herceg hosszas betegeskedés és kórházi kezelések sora után csaknem pontosan két hónappal a 100. születésnapja előtt, április 9-én halt meg windsori otthonában.

A palota ekkor nem közölt hivatalos információkat a herceg halálának körülményeiről, és egészen eddig nem is lehetett semmi biztosat tudni. Sir Huw Thomas, a királyi család orvosa a minap azonban megerősítette, hogy Fülöp öregségben halt meg.

A Telegraph információi szerint a halotti anyakönyvi kivonaton az okok fül alatt az „idős kor” szavak szerepelnek, amely nem ritka nyolcvan év felett elhunytak esetén, sőt általánosan elfogadott indok, ha az őt kezelő orvos már régóta ápolja a beteget. Sir Huw Thomas pedig már hét éve, pontosan 2014 óta áll a brit uralkodó és néhai férje szolgálatában.

Edinburgh hercege 2017-ben vonult vissza feladataitól romló egészségügyi állapota miatt. Az évek alatt többször került kórházba, műtötték csípőjével és a szívével is. 2019-ben autóbalesetet szenvedett, akkor önként leadta vezetői engedélyét. Az idei év elején megint orvosi ellátásra szorult egy fertőzés miatt, akkor 28 napot töltött kórházban, majd a szíve is megint rendetlenkedni kezdett. Végül március közepén engedték haza windsori otthonába a királynő mellé, ahol pár héttel később békésen elhunyt.

Megindító témát választott. Ez lesz a sussexi hercegnő első könyve, de már korábban is foglalkozott írással. Nem ő a királyi család első tagja, akinek kötete jelent meg.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak