Nehéz lesz dönteni! Ezeket a magyar férfiakat jelölték az év ikonja címre

Presser Gábor a magyar zenei élet kiemelkedő alakja, akire saját bevallása szerint Leonard Bernstein munkássága hatott leginkább. Hozzá hasonlóan Dr. Kemény Dénes is minden olyat elért, amiről valaha álmodott, és ehhez édesapja is nagyban hozzájárult. Presser Gábor és Kemény Dénes ma már mások számára példaképek, és Kovács „Kokó” Istvánnal, Reviczky Gáborral, valamint Szervét Tiborral együtt a Playboy Man of the Year Ikon kategóriájának jelöltjei.

Ő sem mindentudó

Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, Érdemes Művész, az LGT alapító tagja, a Vígszínház zenei vezetője – Presser Gábor három éves korától a zene szerelmese. A művészt karrierje során számtalan személy inspirálta, de azt vallja, hogy példaképeinket sem szabad túlzottan idealizálni.

„Már egészen fiatal koromban tudtam, hogy a zene érdekel a világon a legjobban, és ez így is maradt. Életem során rengeteg ember inspirált, de talán Leonard Bernstein zeneszerző, pedagógus, karmester az a személy, aki a legnagyobb hatással volt rám. Úgy vélem ő volt a 20. század egyik legmeghatározóbb zenésze, a West Side Story pedig talán a legjobb XX. századi zenés színházi darab” – kezdte Presser Gábor.

„Én sem vagyok mindentudó, nincs receptem arra, hogyan legyen valaki sikeres zenész. A szakmai életemben nagyon sok szerencsés pillanat is volt, jó pár felkérés úgy talált meg, hogy szinte félreugrani sem volt időm… Csak azt tudom ajánlani mindenkinek: ne kérjen tanácsokat, vágjon bele, ha meg akarja magát mutatni” – mondta el a művész, aki jelenleg két filmzenén dolgozik, tavasszal pedig ismét „egyzongorás” szerzői estjével turnézik országszerte.

Fotó: Vető Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!