Sztárok

Rendhagyó vállalkozás: a Beatles minden tagjáról készít egy-egy filmet Sam Mendes

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – írja az MTI.

Három év múlva jöhetnek a Beatles-mozik

Paul McCartney, Ringo Starr, valamint a néhai John Lennon és George Harrison családja már áldását adta a produkciókra, amelyek elkészítéséhez Mendes a zenei jogokat is megszerezte.

A négy filmet a Sony Pictures és Mendes Neal Street produkciós cége gyártja. A BBC úgy tudja, a mozis bemutatókat 2027-re tervezik. Az egyelőre nem derült ki, hogy egyszerre, vagy egymás után forgalmazzák-e a produkciókat. A Sony közlése szerint erről még idén tájékoztatják majd a közönséget.

Mendes filmes projektje lesz az első forgatókönyv alapján készülő produkció, amelyhez a Beatles és az Apple Corps biztosítja a teljes körű biográfiai és zenei szerzői jogokat. Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre – A fantom visszatér is.

A Beatlest máig a legnagyobb brit együtteseként emlegetik az olyan klasszikussá vált lemezeiknek köszönhetően, mint a Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band és az Abbey Road. Legnépszerűbb számaik között van a Yesterday, Hey Jude, A Hard Day's Night, Eight Days A Week, Let It Be, Come Together, Here Comes The Sun, Twist and Shout, Love Me Do és a Help! Az együttes dalainak zömét Lennon és McCartney írta.

(MTI/Telex.hu)

Bizonyára te is megszámlálhatatlanul sok moziban láttad már, de vajon felismered egyetlen képrészlet alapján?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Sztárok
Seann William Scott az ezredforduló meghatározó tinivígjátéka mellett a Cool túrában, a Végső állomásban, a Jay és Néma Bob visszavágban és Az Amazonas kincsében is feltűnt, viszont valamiért nem...
Lifestyle
A hagyományoknak megfelelően idén is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a magyar futam nyertes trófeáit.
Lifestyle
Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.