Nánási Pál: A nőknek köszönhetem, hogy ma sikeres vagyok a szakmámban

A közkedvelt fotós elárulta nekünk, mi inspirálja a hivatásában.

Inspiráló Nők Díj

A felnövő generációk számára mindig fontosak az olyan ikonok, akikre példaként tekinthetnek. Ők nemcsak szakmai sikereikkel, hanem személyiségükkel is azt közvetítik a világnak: kell és érdemes küzdeni. Éppen ezért az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságába idén is olyan neves magyar egyéniségeket választottunk, akik az élet minden területén bizonyítottak és szívükön viselik az utánuk következő nemzedékek sorsát.

Díjátadó gála: 2020. március 5-én, a gyönyörű Várkert Bazárban derül ki, kik lesznek az év leginspirálóbb női. Még több információért kattints ide!

Az esemény fő támogatója: Szerencsejáték Zrt.

Az esemény médiatámogatói: TV2, ATV, ATV Spirit, Bors

A nőket tartja sikere titkának

Magyarország egyik legjobb fotósa, Nánási Pál legfőbb múzsájának feleségét, Ördög Nórát tartja, aki elképesztő lendülettel áll helyt a munka világában és édesanyaként is. A két gyerekes édesapának a pillanatok megörökítése a lételeme, ezt láthatjuk visszaköszönni az általa készült fotókon és az elmúlt években pedig az óriás népszerűségnek örvendő YouTube csatornájukon is, amit feleségével és családjával közösen forgatnak. A közkedvelt fotós számára fontos az értékteremtés a kamerán kívül eső területeken is, ezért is fogadta el az Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságában kínált helyet, melynek kapcsán elmondta a véleményét arról, mit gondol a sikerről, a nőkről és az inspirációról.

Kik azok a személyek, akik a legnagyobb hatással vannak rád?

Az ember életét sok benyomás éri, ez egy folyamat, ami korszakonként változik. Elsősorban mindenképpen a szüleim hatottak rám, volt egy csodálatos anyukám és van egy fantasztikus apukám. Egyke gyerek vagyok, így a teljes szeretetüket és odafigyelésüket élvezhettem. Hármas egységként remekül működtünk. Apu elképesztő mértékben része az életemnek a mai napig, rendkívül inspiráló, hogy általa láthatom, hogyan kell jó apának és nagypapának lenni. Szakmailag is számíthatok rá, belső építész volt egész életében, így az ő szemléletmódja abszolút átvándorolt belém. Mostanában pedig Nóri, a feleségem az, aki inspirál. Elképesztő energiákat tud magában mozgósítani, én pedig csak rohanok utána.

A szakmai életedben kik inspiráltak?

Elsősorban fotósok, akiknek a munkáit folyamatosan követem, de a művészetek legkülöbözőbb irányzatai és képviselői is hatással tudnak lenni rám. Alkotó emberként nagy szükségem van arra, hogy benyomások érjenek, amelyekből táplálkozhatok. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor rám inkább a közvetlen környezetem hat, mint más szakmabeliek.

Szerinted mikor nevezhetünk egy nőt sikeresnek?

A sikeres nő szerintem egy olyan valaki, aki képes az önmegvalósításra, van lendülete, akarata ahhoz, hogy menjen az álmai után. Egy nőnek változatosabb útjai lehetnek a siker elérésére, mint egy férfinek, választhat, hogy miben szeretne kiteljesedni. Ha megtalálta, mi az, és elindul abba az irányba és eredményeket is elért, az a siker. Aki pedig meg tudja mutatni másoknak azt, hogy az élet legkülönbözőbb területein is lehet maradandót és különlegeset létre hozni, az nemcsak sikeres, hanem inspiráló is lesz mások számára.

Mit tartasz a saját sikered titkának?

Talán azt, hogy elég sok nőt tudtam úgy lefotózni, hogy az eredmény nekik is tetszett. (nevet) Ez alapvetően nem egy könnyű feladat, mert a hölgyek sokszor elégedetlenek magukkal. Egy biztos, hogy a sikereim nagy részét nekik köszönhetem.

Mit javasolsz azoknak a fiataloknak, akik még csak most lépnek rá az önmegvalósítás újtára?

Fiatal nőknek és férfiaknak egyaránt azt üzenem, hogy merjenek álmodni. Olyan korban élünk, amikor igazán jó körülmények adottak ahhoz, hogy alkossunk és önkifejezzünk a munkánk által. Bátornak kell lenni, mert csak úgy lehet eredményt elérni. Bár ma szokás azt hangoztatni, hogy a mai fiatalok mindennek a könnyebbik oldalát választják, én biztos vagyok abban, hogy mindig lesznek olyanok, akik kitapossák azt a sokszor nehezebb utat, ami a tényleges sikerhez vezet.

Több mint hatvanötezer szavazat érkezett a Femcafe.hu oldalán az Inspiráló Nők-díj jelöltjeire. A 7 kategória 3-3 jelöltjét ezúttal is az elismert tagokból álló jelölőbizottság állította össze, melynek tagjai: Kovács Ágnes, olimpiai bajnok úszó, Zsédenyi Adrienn, többszörös Fonogram- és Emerton-díjas énekesnő, Nánási Pál fotóművész, valamint a Femcafe.hu főszerkesztője, Sajószegi Veronika. A győzteseket március 5-én, a Várkert Bazárban hirdetjük ki, az Inspiráló Nők Estjén.

Leadfotó: Borzi Vivien
Fotók: facebook.com/nanasiphoto

Oldalak

Szólj hozzá Te is!