A köztévé nem adta ki a régi Hofi Géza-felvételeket a legendás humorista özvegyének

Október végén a budapesti Örkény Színház egy emlékest keretében elevenítette fel a honi stand up comedy ősatyjának alakját, eseményüket pedig archív Hofi-felvételekkel szerették volna változatosabbá tenni. Az MTVA azonban a művész özvegyének sem adta ki az anyagokat.

85 éves lenne a legnagyobb magyar humorista

Július másodikán töltötte volna be 85. születésnapját Hofi Géza, a magyar stand up comedy atyja, az elmúlt fél évszázad legsikeresebb és legnagyobb hatású hazai humoristája. Ennek apropóján az Örkény Színház - ahol az ikonikus művész négyezerszer játszotta óriási népszerűségnek örvendő estjeit - egy beszélgetés keretében elevenítette fel Hofi alakját - írja a Színház Online a Blikk cikkére hivatkozva. Az eseményen hajdani kollégái, barátai, Malek Miklós és Kalmár Tibor, Korcsmáros György, továbbá Kormos Anett, Spiró György és Mácsai Pál beszélgetett a magyar humor nagyágyújáról és arról a korról, melyben Hofi élt és alkotott.

A szervezők eredetileg azzal a beharangozóval hirdették a műsort, hogy abban "bejátszásokon természetesen láthatjuk is a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek legnépszerűbb előadóját". Erre azonban végül nem került sor: a 2002-ben elhunyt magyar előadóművész egyetlen archív felvételen sem bukkant fel. De vajon mi az oka?

Lapozz és megtudod!

Oldalak