Futóversenyt nyert a magyar szépségkirálynő

Olimpiai bajnokok és hírességek versenyeztek egymással Budapest legmagasabb épületében: hagyományteremtő céllal szerveztek jótékonysági toronyfutást a MOL Campusban.

Sportolóknak is kihívás

A MOL szombaton szervezte meg az I. MOL Campus toronyfutást 143 méter magas vállalati központjában, amely Budapest legmagasabb épületeként komoly kihívást jelentett a versenyen induló sportolóknak és a vállalkozó kedvű hírességeknek. A futam az első emeletről indult, a cél pedig a 29. emeleti, 120 méteres magasságban lévő Kilátóterasz volt. A versenyzők összesen 672 lépcsőfokot tettek meg futólépésben, a női sportolók közt Özbas Szofi volt a leggyorsabb, míg a női hírességek kategóriában Gelencsér Tímea érte el a legjobb időt. A férfi sportolók közül Siklósi Gergely ért fel leghamarabb a 29. emeletre.

A futam után az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző így értékelt:

„Mikor megkerestek az ötlettel, hogy mit szólnék ahhoz, hogy szombat reggel fussak fel a Mol Campus tetejére (672 lépcsőfokot) merészen rögtön igent mondtam – szeretem a különleges kihívásokat, ez pedig tökéletes alkalomnak tűnt. Vallom, hogy a lépcső jobb, mint a lift, de ezután a verseny után egy ideig inkább megvárom a liftet. Szurkolok, hogy az itt dolgozók sose tapasztalják meg, milyen lenne egy áramszünet, de összességében jó élmény volt felfutni Budapest legmagasabb épületére! Ezután remélem meghívnak egy jegeskávéra a Fresh Cornerben…” - mondta el Siklósi Gergely.

Szintén jelen volt a vízilabdában jeleskedő olimpiai bajnok, Hosnyánszky Norbert is, aki négy olimpián is a magyar csapatot erősítette.

„Én minden versenyt fejben egy élet-halál harcnak fogok fel, így tudok mindig olyan szintet nyújtani, ami győzelemre segít – ennek a futásnak viszont így is minden percét élveztem, bár óriási kihívás volt. Vízilabdásként nem kifejezetten a szárazföld a közegem, de inspiráló volt nagyon, hogy itt is „csapatként”, együtt teljesítettük ezt a távot, a többi bajnok sportolóval.”

Az eseményen próbára tette az állóképességét Nagy Sándor színész, az egyik legjobb időt futó Gelencsér Tímea szépségkirálynő és Lola is, akik Harsányi Levente ceremóniamester kérdésére egyöntetűen azt felelték: óriási volt a hangulat, és nagy hatással volt rájuk az az inspiráló közeg, amelyben profi és amatőr sportolók együtt küzdötték fel magukat a 29. emeletre.

Az I. MOL Campus toronyfutással egy jótékony cél is megvalósult: az első 20 befutó után a MOL egymillió forintot adományoz a Vigyél Haza Alapítványnak, hogy ezzel is segítse a kóbor állatok mentését és a felelős állattartás népszerűsítését.

Leadfotó, fotók: MOL

Oldalak

Home&Design
Miért állítunk karácsonyfát, honnan az üveggömbök hagyománya és mikor lett a piros és zöld színkombináció az ünnep jelképe? Íme, a válasz mindhárom kérdésre.
Lifestyle
Idén karácsonykor ajándékozd a sütés-főzés élményét! Ezekkel a könyvekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé!