Modern tündérmese - 13 évet várt a szerelmére a bhutáni király

Századokkal ezelőtt a királyok nem szerelemből nősültek, de ma már a kékvérűek is azt vesznek feleségül, akit megszeretnek. Nem volt ez másképp Dzsigme Keszar Namgyal bhutáni király esetében sem, csak az ő története olyan, mint valami 21. századi tündérmese.

Egyszer volt, hol nem volt

Dzsigme királyfi kamaszkorában találkozott először a mesésen szép Dzsetszunnal, aki ekkor még csak hétéves volt. A tizenhét éves fenséget teljesen elvarázsolta a kislány szépsége, és megígérte Dzsetszunnak, hogy ha húszéves korában még egyedülálló lesz, akkor feleségül veszi.

Dzsigme - ha hinni lehet a mesének - a következő években úgy járt kelt a világban, mintha a nők láthatatlanok lennének; egy lányra sem nézett rá. Időközben Dzsetszunból gyönyörű, éles eszű, páratlan humorú nő lett.

A fiatal nő az Oxfordra járt, pszichológiát, művészettörténetet és nemzetközi kapcsolatokat tanult, az esküvő után pedig visszaült az iskolapadba és lediplomázott. Mert hogy Dzsigme betartotta az ígéretét, és miután Dzsetszun nagykorú lett, el is kezdett udvarolni a lánynak, majd mikor a szépséges feleségjelölt betöltötte a 21. életévét, a pár örök hűséget fogadott egymásnak.

Fotó: photo-street.com

Oldalak

  • 1
  • 2