A legsármosabb hollywoodi színész volt, ma egy végtelenül torz arc mered rá a tükörből

Ma ünnepli 69. születésnapját Mickey Rourke, Hollywood korábbi állócsillaga, aki szédítő magasságokat és pokoli mélységeket járt meg hullámzó karrierje során.

Hollywood bukott hercege

69 éves lett Mickey Rourke amerikai színész, a nyolcvanas évek egyik leghíresebb és legkeresettebb hollywoodi sármőrje, aki ma már nem annyira átütő tehetségével és zsíros dollármilliókat termelő sikerfilmjeivel, inkább csupán botrányos múltjával, valamint szinte felismerhetetlenné torzult arcával képes felhívni magára a figyelmet. Rourke sosem találta igazán a helyét Hollywoodban, nem csoda hát, hogy a kilencvenes évek elején szakmát váltott és egy ideig profi bokszolóként kereste a kenyerét, ahogy az sem meglepő, hogy ellentmondásokkal tűzdelt, sokszor kudarcos karrierje különböző szenvedélybetegségekbe hajszolta a hírességet. Rourke egy időben az alkohol és a kábítószerek rabjává vált, és bár a kétezres évek során sikerült visszaküzdenie magát Hollywood élére, az A-kategóriás sztárok közé (még egy Oscar-jelölést is begyűjtött Darren Aronofsky A pankrátor című mozijának címszerepéért, melyben voltaképp önmagát alakította), mégis egy vargabetűkkel tűzdelt, félig-meddig eltékozolt életet tudhat maga mögött.

Annyi azonban bizonyos, hogy Rourke az egyik legkarakteresebb külsejű és leginkább extravagáns hollywoodi színész manapság. Pályája egyúttal intő jel is az álomgyár fiatal titánjai számára, hiszen azt üzeni nekik, hogy nem elég megvetniük a lábukat a filmfővárosban, folyamatosan tenniük is kell azért, hogy az élvonalban maradhassanak. Rourke-nak ugyan ez nem (vagy nem mindig) sikerült, de az Étkezde, az Angyalszív és a Sin City sztárja ennek ellenére is generációk emlékezetébe - és szívébe - lopta be magát. Tehetségéhez ugyanis soha, egy percig sem fért kétség. Most következő galériánkban Rourke magán- és szakmai életének érdekes mozzanataiból szemezgetünk. Tarts velünk!

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, ismerd meg Mickey Rourke ritkán látott arcát!

Oldalak

  • 1
  • 2