Sztárok

Tudtad? Ezért viselt mindig csak az egyik kezén fehér kesztyűt Michael Jackson

Michael Jackson több mint tíz évvel ezelőtt távozott az élők soraiból, személyét azonban mind a mai napig szeretet és rajongás veszi körül. Sokan még most is az ikonikus fehér kesztyűben képzelik maguk elé, valahányszor a pop királyára gondolnak.

Jellegzetes kellék

Michael Jackson akkora legenda volt, hogy az általa használt kellékek, ruhák és kiegészítők ma már szó szerint egy vagyont érnek. Az énekes egyik ilyen ikonikus tárgya volt a fehér, flitterekkel díszített kesztyűje is, amely az évek során poptörténeti jelentőségűvé vált, pont úgy, mint a moonwalk vagy a Thriller videoklipjében viselt vérvörös dzseki. A fél pár kesztyű számos koncertjén visszaköszönt, sőt, a Victory című 1984-es turnéja alatt végig viselte a színpadon – a mostanra legendássá vált kellék értékét jól bizonyítja az is, hogy 2020-ban egy elszánt rajongó hajlandó volt érte 112 ezer dollárt, azaz 33 millió forintot fizetni egy aukción. Azt viszont már nagyon kevesen tudják, miért és hogyan vált Michael Jackson megjelenésének részéve a sokat látott fehér kesztyű: a részletekért olvass tovább a galériában!

A kesztyűvel kapcsolatban számos teória keringett korábban: született például olyan elmélet, mely szerint a pop királya egészségügyi okokból, pontosabban a bőrbetegsége miatt viselte a kiegészítőt. A valóság azonban ennél sokkal kevésbé drámaibb.
Kattints a további képekért!

Michael Jackson több mint 14 évvel ezelőtt távozott az élők sorából, a boncolási jegyzőkönyvéből pedig nemrég kiderült, hogy a tragédia előtti időszakban rendkívül rossz állapotban volt.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.