Kiderült: ezért viselt mindig csak az egyik kezén fehér kesztyűt Michael Jackson

Michael Jackson több mint tíz évvel ezelőtt távozott az élők soraiból, személyét azonban mind a mai napig szeretet és rajongás veszi körül. Sokan még most is az ikonikus fehér kesztyűben képzelik maguk elé, valahányszor a pop királyára gondolnak.

Jellegzetes kellék

Michael Jackson akkora legenda volt, hogy az általa használt kellékek, ruhák és kiegészítők ma már szó szerint egy vagyont érnek. Az énekes egyik ilyen ikonikus tárgya volt a fehér, flitterekkel díszített kesztyűje is, amely az évek során poptörténeti jelentőségűvé vált, pont úgy, mint a moonwalk vagy a Thriller videoklipjében viselt vérvörös dzseki. A fél pár kesztyű számos koncertjén visszaköszönt, sőt, a Victory című 1984-es turnéja alatt végig viselte a színpadon – a mostanra legendássá vált kellék értékét jól bizonyítja az is, hogy 2020-ban egy elszánt rajongó hajlandó volt érte 112 ezer dollárt, azaz 33 millió forintot fizetni egy aukción. Azt viszont már nagyon kevesen tudják, miért és hogyan vált Michael Jackson megjelenésének részéve a sokat látott fehér kesztyű: a részletekért olvass tovább a galériában!

A kesztyűvel kapcsolatban számos teória keringett korábban: született például olyan elmélet, mely szerint a pop királya egészségügyi okokból, pontosabban a bőrbetegsége miatt viselte a kiegészítőt. A valóság azonban ennél sokkal kevésbé drámaibb.
Kattints a további képekért!

Michael Jackson famíliája igencsak népes: összesen kilencen voltak testvérek, ám a pop királya állítólag húgát, Janet Jacksont szerette a legjobban – most az is kiderült, kapcsolatuk is ezt a szeretet tükrözte-e valójában.

Leadfotó: Dave Hogan/Getty Images

Oldalak