Így zajlott Michael Jackson budapesti látogatása – 25 éve adott koncertet hazánkban a Pop királya

Teltház volt aznap este, mintegy 50 ezer fő előtt lépett fel 1996. szeptember 10-én a Pop királya Budapesten.

Michael Jackson Budapesten

Összesen három alkalommal járt Magyarországon Michael Jackson. Először 1994 augusztusában járt hazánkban, magánrepülőjén vele utazott akkori felesége, Lisa Marie Presley is. Ekkor videoklipet forgatott Budapesten, a Hősök terén és a Margit hídon.

A Pop királyának is nevezett énekes nemcsak dolgozott a magyar fővárosban, jótékonykodásra is fordított időt: ellátogatott a Bethesda és a Heim Pál Gyermekkórházba is. Az Origo felidézte, hogyan tudósított az MTI az eseményről. „Michael Jackson igen sok ajándékkal kedveskedett, felesége társaságában sorra járta a kórtermeket, érdeklődött a gyerekek állapota felől. (...) A nagyobb gyerekek virágcsokorral köszöntötték a világhírű látogatókat. A Bethesda-kórház egyik négyéves betegének, Farkas Bélának utóbb kifizette életmentő műtétjét. A májbeteg kisfiút Brüsszelben műtötték meg, családja nem lett volna képes összegyűjteni a 30 millió forintot az operációra.

Jacko két év múlva tért vissza a harmadik világ körüli turnéja, a HIStory World Tour kapcsán, ahol 50 ezer nézőnek adott koncertet a Népstadionban.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak